De neconceput o Biserică lipsită de bucurie. Cu surâsul pe buze în vestirea lui Cristos

Scris de ro.radiovaticana.va. Posted in Opinii


Biserica este chemată să transmită fiilor ei bucuria Domnului, dătătoare de pace, a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată marţi dimineaţă, în capela Casei Sfânta Marta din Vatican. Inima lui Isus era locuită de bucurie, a asigurat Pontiful, făcând trimitere la Evanghelii:

Papa Francisc: „Îl avem mereu în minte pe Isus când predica, când vindeca, în peregrinările sale sau la Ultima Cină. Însă, nu suntem obişnuiţi să ne gândim la un Isus care surâde, plin de bucurie. În schimb, Isus era plin de bucurie.

Misterul interior al lui Isus consta tocmai în legătura profundă cu Tatăl în Duhul Sfânt, care-l făcea să exulte de bucurie în Spiritul Sfânt şi să-l laude pe Tatăl. Aceiaşi bucurie interioară ne-o dăruieşte şi nouă”.

„Adevărata pace constă în acest tip bucurie”, a spus Papa, explicând că nu este vorba despre „o pace statică, tăcută, liniştită”. Nu, „pacea creştină este o pace plină de bucurie, căci Domnul nostru este plin de bucurie”. La fel, spiritul său este fericit când vorbeşte despre Tatăl, căci nu poate vorbi despre Tatăl fără a avea acest spirit”. Dumnezeul nostru radiază bucurie, iar Isus a voit „ca şi Biserica, mireasa sa, să fie veselă”.

Papa Francisc: „Este de neconceput o Biserică lipsită de bucurie, iar bucuria Bisericii constă tocmai în vestirea numelui lui Isus. (…) Paul al VI-lea spunea că bucuria Bisericii se află tocmai în evanghelizare, în a merge înainte şi a vorbi despre mirele său (Isus). Înseamnă totodată transmiterea acestei bucurii fiilor Bisericii”.

Astfel înţelegem că pacea despre care vorbeşte Isaia „este o pace activă, a bucuriei şi slăvirii Domnului”, o pace pe care putem să o numim tumultuoasă în preamărirea Domnului şi fecundă în naşterea de noi fii”, a explicat Pontiful.

Episcopul Romei a insistat în a spune că această pace este dată tocmai de rugăciunile de laudă către Preasfânta Treime şi de evanghelizare, invocând de la Domnul spiritul bucuriei:

Papa Francisc: „Domnul să ne dea tuturor această bucurie a lui Isus, de a-l lăuda pe Tatăl în Duhul Sfânt. Această bucurie pe care maica noastră Biserica o are în evanghelizare, în vestirea Mirelui său”.

http://ro.radiovaticana.va/news/2013/12/03/papa_francisc:_de_neconceput_o_biseric%C4%83_lipsit%C4%83_de_bucurie._cu/rom-752180

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024