Patriarhul Daniel a spart pușculița BOR

Scris de CV. Posted in Opinii


Preafericitul Daniel, tatăl managementului bisericesc, desemnat în mediile ortodoxe drept CEO-ul anului pe partea de comerț cu lumînări, retrocedări și apă sfințită, trebuie să dea titlul înapoi. Biserica Ortodoxă Română e în pragul falimentului, nemaiavînd nici o lețcaie. Banii s-au dus toți pe ambițiile demente de mărire ale Patriarhiei, care și-a dorit să-l întreacă pe Ceaușescu la capitolul clădiri.

Catedrala Mîntuirii Neamului are gata doar subsolul de lux, iar zidurile ajung doar pînă la ferestre, dar paralele s-au dus. Ca să depășească în înălțime Casa Poporului, CMN mai are de înghițit vreo 200 de milioane de euro.

Managerul Daniel a secătuit deja fondurile Bisericii și acum a început o prigoană a parohiilor. Organele de control financiar intern ale Patriarhiei au primit ordin să-i cotrobăie pe popii de rînd pe sub sutană, să golească cutiile milei, să prade altarele, să stoarcă și ultimul bănuț de la credincioșii care se lasă prostiți. Planul de rezervă, însă, se coace la nivel politic. Sînt două rînduri de alegeri în 2014 și Daniel va ieși la vînzare cu brand-ul BOR. Cu 85% încredere, Biserica are ce oferi. Sprijinul de la Guvern nu va întîrzia să curgă, mai ales că, în acest scop, cîteva consilii județene au și sărit cu ochiul dracului.

http://www.catavencii.ro/Patriarhul-daniel-a-spart-pusculita-bor_0_10000.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024