10 cai de a invata din propriile greseli

Scris de Radu Alexandru. Posted in Opinii


Daca ai savarsit o greseala sau ai luat o decizie nedorita nu inseamna ca viata ta s-a sfarsit. Invata din aceasta si castiga experienta de viata. Aceste sfaturi pot fi de ajutor ...

Analizeaza situatia - Aloca timp pentru a analiza situatia. In primul rand, trebuie sa intelegi de ce aceasta este o greseala sau o decizie rea. Incearca sa descoperi si sa afli punctul slab care trebuie intarit.

Cauta pacea -  Unde este intelepciune este si pace.

O cale de a evita repetarea aceleiasi greseli este sa cauti intotdeauna pacea.

Cel mai bun vs. bun - Nu cauta ceea ce este bun pierzand ceea ce Dumnezeu a hotarat ca fiind cel mai bun pentru viata ta. Toti am trecut prin asta dar, invata sa-ti stabilesti standardele si nu renunta la acestea.

Adauga valoare vietii tale - O cale buna de a arata intelepciune in deciziile tale este aceea de a gasi oameni si situatii care sa adauge valoare vietii tale. Orice nu reuseste acest lucru, simte-te liber sa-l indepartezi.

Este adevarat? - Adevarul ne elibereaza in mai multe feluri decat cineva. Atunci cand lipseste, este un mare indiciu ca la mijloc exista o greseala. Minciunile creeaza o robie inutila, insa adevarul, intr-un sfarsit, ne umple vietile de bucurie.

Fii drept! - Evita orice decizie sau situatie ce iti incalca valorile. Cedand, intotdeauna te vei simti saracit interior. Pastreaza ceea ce este drept chiar daca esti de unul singur.

Amanarea -  Din moment ce ai ales o cale mai potrivita decat cea pe care ai cunoscut greseala, nu te abate de la ea. Altfel amani timpul de vindecare.

Invata sa spui "Nu" - Foarte multe greseli si decizii gresite pot fi evitate daca ne exercitam dreptul de a spune "nu". Incearca .... Cu timpul devine mai usor.

Atentie! - Ia seama la "avertismentele" si "steagurile rosii" ce se arata inca de la inceput. Constiinta ne avertizeaza intotdeauna cand ceva nu este in regula.

Lectii de la viata - Evitarea neoranduielii si dezordinii te va conduce pe o cale a pacii. Nu suntem perfecti (fara de greseli) insa putem schimba multe din momentele noastre intunecate in unele frumoase, invatand si schimbandu-ne datorita propriilor experiente de viata.

http://www.crestinortodox.ro/credinta/10-de-invata-propriile-greseli-142448.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024