Marcel Puscas, prezent in studioul Sport Total FM: “Peste 80 de membri mi-au promis ca ma vor vota, dar sa nu afle Sandu si Kassai!”

Scris de Horatiu SIMA. Posted in Opinii


Marcel Puscas, unul dintre candidatii la alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, a fost prezent in studioul Sport Total FM, in emisiunea “Fotbal la Matineu”. Impreuna cu moderatorul emisiunii, Horatiu Sima, fostul conducator al Stelei a dezbatut multe din problemele fotbalului romanesc, dar a oferit si cateva detalii despre planul cu care vrea sa vina la conducerea FRF.

”Piramida fotbalului romanesc este intoarsa invers”

“Am pornit de la situatia reala a fotbalului romanesc pe care o consider nefiind neaparat o situatie pur tehnica, ci compusa din mai multe lucruri. Fotbalul romanesc are nevoie de o reglementare juridica, de un statut care sa permita membrilor afiliati sa aiba raporturi normale intre ei si FRF.

La ora asta, piramida fotbalului romanesc este intoarsa invers, la baza lui fotbalul fiind neglijat. Aici trebuie lucrat, in ligile inferioare, futsal, prima liga si apoi echipele nationale de juniori si echipa mare.Fotbalul are nevoie de transparenta, de credibilitte, pentru ca de multi ani nu se ma disputa in teren, ci in birouri. Asta a indepartat pe toata lumea de langa el, sponsorii, publicul de pe stadioane …”, a spus Puscas.

„Auzi, domne, Kassai face parte din Comisia de Etica si Fair-Play a UEFA!?”

„Eu am o problema cu functiile domnilor Sandu sau Kassai, nu cu ei personal. Domnul Kassai face parte din Comisia de Etica si Fair-Play a UEFA, auziti si dumneavoastra!Tin foarte mult la statute si latura legislativa, pentru ca din cauza lor am ajuns sa luam anumite decizii istorice … De 10 ani tot spun ca acest fotbal trebuie modernizat, comunicarea si ea. Membrii afiliati nu trebuie sa mai faca deplasarea la Bucuresti pentru orice discutie, care costa. Cam 700.000 de euro pe an se pierd pentru aceste deplasari, cam 5% din bugetul federatiei. Au venit de la UEFA 500.000 de euro pentru sectorul juvenil, bani care s-au dus catre un singur club, in loc sa fie impartiti la toate centrele care au copii si juniori. Meciul cu Argentina costa 1 milion de euro, iar daca pentru Astra nu reprezinta nimic 4000 de euro, pentru ceilalti, in special din ligile inferioare reprezinta o suma, dar noi trebuie sa oragnizam astfel de meciuri …”, a afirmat Marcel Puscas.

„Unul ca Gica Popescu, cu o condamnare in spate, cum se prezinta in fata lui Platini?”

„Nu mi-am depus dosarul, o voi face saptamana viitoare. Trebuie sa faci dovada cetateniei roamane, sa ai studiile superioare de lunga durata, sa ai programul, sa fi propus de catre un membru afiliat si un cazier curat eliberat de Politie. S-ar putea ca aceasta din urma sa nu mai fie valabila pentru data de 5 martie …Pe de o parte se spune ca presedintele poate avea o condamnare, dar pe de alta nu poti sa candidezi daca ai o condamnare, iar asta se poate citi in ROAF. Si ne mai miram de ce am ajuns in aceasta situatie.
Poate ca noi suntem niste non-nameuri in fata lui Platini, dar unul ca Gica Popescu, cu o condamnare in spate cum se prezinta in fata sefului UEFA? Eu as vrea sa fim cati mai multi candidati la acest sport, pentru ca suntem multi care putem veni cu noi idei si planuri pentru reformarea fotbalului romanesc. Fotbalul romanesc este al tuturor celor care au contribuit intr-un fel sau altul la dezvoltarea lui”.

„Sunt singurul din Romania care am castigat un event atat ca fotbalist, cat si ca presedinte”

„Vreau o dezbatere publica, televizata, unul la unul cu Gica Popescu, care e normal sa fie favorit atat timp cat in spatele lui se afla toata actuala guvernare a fotbalului intern. Nu mi-e teama de nicio confruntare, pentru ca eu nu traiesc din fotbal, ci pentru fotbal. Eu am jucat fotbal nu pe bani, ci pe bonuri de benzina, ca asa era atunci… La Bihor, cand am promovat, in dauna celor de la Baia Mare, am ajuns la Steaua unde aveam diurna 3 dolari jumatate pentru meciurile din strainatate. Am ajuns la Rapid, dupa care am inceput ca antrenor la numai 28 de ani. M-am intors la Rapid, unde aceeasi situatie era, fara terenuri, fara prosoape la dusuri etc, ca antrenor si am pus umarul la calificarea un cupele europene.Sunt singurul din Romania care am castigat un event atat ca fotbalist, cat si ca presedinte. Nu stiu daca Mircea Sandu sau Gica Popescu se poate lauda cu asta”.


„Nu cred ca, politic, te poti afisa cu Mircea Sandu,Kassai sau Gica Popescu”
 
„Nu stiu daca domnul Gica Popescu va avea mai multa sustinere politica decat mine. Eu am stat de vorba cu toate persoanele de la varful partidelor si nu cred ca se vor implica pentru o persona care va avea cazierul necurat. Nu cred ca, politic, te poti afisa cu Mircea Sandu, Kassai si Gica Popescu. Latura asta este foarte importanta … Voi atrage acesti politicieni prin transparenta, pentru a vedea de fiecare data cu ce probleme se confrunta fotbalul romanesc”, a spus Puscas.

Optiunile lui Puscas: Cornel Sorescu, secretarul general al FRF, Patrciu Abrudan, seful CCA, pe ceilalti candidati ii astept langa mine

„Nu cred ca se doreste divulgarea numarului membrilor afiliati al FRF si am sa ma adresez si doamnei Carmen Tocala in acest sens. Am luat legatura cu aproximativ 80 de membri afiliati, dar multora le este frica sa se expuna pana in ziua alegerilor. Mi-au promis ca ma vor vota, dar sa nu se afle domnul Sandu si Kassai… Presedintele AJF Arges, domnul Sorescu este o persoana pe care mi-o doresc in echipa mea, Patriciu Abrudan poate fi un excelent sef la CCA, dar si domnii Chivorchian, Burleanu sau Avram pot sa-si gaseasca un loc in echipa mea.Cred ca am toate sansele sa-l conduc pe Messi la Arena Nationala, cu scuzele de rigoare pentru cei care trebuie sa dea peste 4000 de euro pentru a-l vedea”, a declarat Marcel Puscas, la Sport Total FM.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024