Alin Petrache, presedintele FR Rugby, despre victoria din Rusia: “Am ramas calmi si am jucat cu tact”

Scris de Horatiu SIMA. Posted in Opinii


Prin victoria “stejarilor” la Nebug, in fata Rusiei, scor 34-3, Romania este cu un picior si jumatate la Cupa Mondiala din 2016, care se va desfasura in Anglia. Selectionata tarii noastre mai are de disputat doua partide in cadrul grupei cu Spania si Belgia, la Bucuresti, respectiv Constanta,  partide in care “tricolorii” sunt favoriti.Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, povesteste ca aventura “stejarilor” in Rusia a avut un doar un final fericit. Cum meciul programat pe stadionul din Krasnodar a fost mutat din cauza inghetului la Nebug, jucatorii romani au trebuit sa-si petreaca o buna parte a timpului pe drumuri, situatie usor jenanta tinand cont ca meciul fusese programat initial la Soci.

„Rusii au mutat locul desfasurarii meciului in 4 orase!”

“Noi avem o istorioara placuta. De fiecare data cand am jucat cu Rusia la ei acasa am avut surprize neplacute. De data aceasta au schimbat patru orase de disputare a meciului, am ajuns in cele din urma la Nebug. Am mers destul de mult cu autocarul, desi in regulamentul international scrie ca meciul trebuie sa se desfasoare la maxim 100 km de un aeroport.E bine ca am inceput meciul din deplasare cu dreptul. Am avut 20 de minute dificile, rusii veneau de peste tot, dar am ramas calmi, am jucat cu tact si, la pauza, am intrat cu 10-3.Inca nu suntem calificati. Dupa meciurile cu Spania si Belgia acasa vom sti, poate chiar dupa primul meci“, a declarat Alin Petrache in exclusivitate pentru Sport Total FM, in emisiunea “Liga de weekend”.

„Vorbim de onoare, curaj, mandrie si iubire, pentru rugbysti banul conteaza mai putin”

Romania a participat fara exceptie la toate editiile Campionatului Mondial de Rugby, competitie care a luat startul in 1987. Intr-o tara in care rugby-ul este un sport mai degraba defavorizat in ceea ce priveste expunerea mediatica si sprijinul financiar , “stejarii” reusesc an de an sa surprinda placut prin rezultatele lor, iar secretul rezida in loialitatea “stejarilor” fata de steagul pe care il reprezinta.
“Este extrem de greu, am stat cu tot staff-ul si mangementul echipei nationale si am taiat de unde am putut pentru a ceda catre alte loturi. Dar vorbim de onoare, curaj, mandrie, iubire, fair-play si oameni care vor sa ajute fenomenul, de jucatori care joaca in strainatate pe zeci de mii de euro  si vin in tara pentru a juca pentru «stejari» si tricolor”, a mai spus Alin Petrache.
sursa foto: onlinesport.ro

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024