ActiveWatch solicită publicarea listei prin care se cere înlăturarea lui Adrian Moise
Către:
Președintele Director General al Societății Române de Radio, dl Ovidiu Miculescu
Membrii Comisiei de cultură, arte și mijloace de informare în masă a Senatului
Membrii Comisiei de cultură, arte și mass media a Camerei Deputaților
ActiveWatch constată cu îngrijorare continuarea campaniei de denigrare și hărțuire declanșată în urmă cu un an de conducerea SRR împotriva reprezentantului salariaților în Consiliul de Administrație al SRR, Adrian Moise. Nu reluăm lista abuzurilor, ele sunt detaliate în comunicatul Federației Jurnaliștilor MediaSind din 11.02.2014.
Luni, 10 februarie, a fost depusă la Parlament o listă cu 1000 semnături ale unor salariați SRR care ar solicita demiterea lui Adrian Valentin Moise din funcția de membru al CA. De asemenea, posturile de radio ale SRR și pagina de web a instituției au difuzat știri în legătură cu această inițiativă. Conducerea SRR a folosit abuziv spațiul de emisie și site-ul instituției pentru a mediatiza această inițiativă îndreptată împotriva unui membru al CA. Dacă acestea sunt standardele editoriale ale instituției, ne-am fi așteptat ca și scrisorile de protest și demersurile lui Adrian Moise împotriva PDG, Ovidiu Miculescu, să fi beneficiat și să beneficieze de aceeași expunere. Considerăm că, prin difuzarea acestor știri, conducerea SRR continuă campania de hărțuire și intimidare a lui Adrian Moise.
Pentru a evita suspiciunea că această listă de semnatari este folosită ca instrument de presiune asupra Parlamentului pentru a revoca din funcția de membru al CA al SRR pe Adrian Moise, cerem conducerii SRR și Comisiilor parlamentare de cultură, arte și mass media să facă publică adresa înaintată de salariații SRR Parlamentului și lista semnăturilor din această listă, astfel încât să fie eliminat orice dubiu privind onestitatea demersului.
De asemenea, reiterăm solicitarea declanșării unei anchete privind abuzurile comise de actuala conducere a SRR, adresată de ActiveWatch celor două comisii parlamentare de cultură, arte și mass media încă din primăvara lui 2013.