„Ziua bună, Maramureş” sau despre cum să profiţi de moartea arhiepiscopului ca să dai cu pietre în adversarii politici

Scris de IR Rosiianu. Posted in Opinii


Cu o fiţuică de campanie, adversarii PSD profită cu nesimţire de moartea arhiepiscopului Justinian Chira. După falsa smerenie de început, în care se sugerează făţiş faptul că penalul Cătălin Chercheş ar fi urmaşul acestuia, indivizii îşi dau arama pe faţă şi pornesc o cruciadă discriminatorie împotriva acelor PSD-işti care susţin căsătoriile gay, deşi în text se referă la tot spectrul politic, dar ţinta erau… „roşii”. Tot ca o „coincidenţă” şi ca o confirmare a faptului că e mâna liberalilor libertini la mijloc, paginile cu osanalele aduse lui Viorica Cherecheş şi Mircea Dolha sunt relevante. Şi, cum altfel, urmează alta lovitură la PSD, deputatul Călin Matei fiind atacat acum cu exact aceleaşi „argumente” cu care în urmă cu vreo şapte ani îl arăta cu degetul mânjit de şpăgi Cătălin Cherecheş, cel împotriva căruia s-a întors acum… pâra.

Apoi, într-o altă flagrantă contradicţie cu moartea arhiepiscopului, aflăm că KAKE îşi susţine mama, cum se păstrează roşiile, avem două integrame marca NENCI şi, logic, poze-n pielea goală cu prima doamnă a Americii. Adevărată sfinţenie şi adevărată cinstire a memoriei adevăratului voievod al Maramureşului! Halal!

Ocupat cu manifestările literare pe care le-am organizat în ultimele zile n-am băgat de seamă faptul că mi se umpluse cutia poştală de la redacţie.

Facturi, cărţile unor prieteni, o scrisoare a cuiva care are probleme taman în Firiza lui Cătălin Cherecheş, ceva pliante şi… un ziar.

Ca unul care face presă de când se ştie, am rămas mirat.

Eu am fost primul - în Maramureş! - care a scos un ziar.

Am avut demnitatea să mi-l asum, era sigla ziarului meu, era pe faţă împotriva lui Cătălin.

Ziua bună, Maramureş”, 16 pagini (oarecum) color, pe o hârtie de proastă calitate, prim semn că e o (altă) făcătură la vremuri electorale.

Logic (!?) pe prima pagină o fotografie cu al nostru Cătălin Cherecheş, oprimaşul decadent şi decăzut din funcţii, pupându-l - cu afecţiune regizată şi exagerată, pentru fotografi - pe frunte, pe răposatul nostru arhiereu, Justinian Chira.

Capul de pagină era ţinut cu un titlul pompos, „Urmaşul Voievodului Maramureşului”, o informaţie indusă clar, din care rezultă că penalul nostru ar fi cel din propoziţie.

Tehnica de manipulare ţine, deşi pe pagina a doua se încearcă o aburire a cititorului, făcându-se - pe alocuri! – vorbire de Iustin Sigheteanu, arhiereul nostru vicar, văzut de mulţi ca şi urmaş al celui care l-a năşit în călugărie.

Iar subtitlul articolului (Jurnalul Arhiepiscopului Justinian Chira – 70 de caiete) e de toată jena, amatorism total, dovadă că cei care au făcut fiţuica habar nu au despre ce înseamnă un titlu, supratitlu, subtitlu sau ce e ală un intertitlu.

Textul are şapou, dar nu e evidenţiat nicicum, altă dovadă că e făcută treaba de unii care n-au făcut decât în diagonal presă.

Aşadar, începem „ziarul” cu imaginea primarului păcătos profitând de moartea arhiereului, ca să-şi facă imagine iar pe prima pagină.

Paginile 2 – 3 sunt alocate aşa-zisei explicări a urmaşului, un jalnic demers de-a drege cumva busuiocul cu insinuarea vădită de pe prima pagină.

Apoi, ca să vă daţi seama de adevăratul caracter al celor care-au pus la cale mârşăvia, dovadă că nu au niciun Dumnezeu, altfel – deşi s-au căţărat nu nemernicie pe catafalcul răposatului! – în paginile 4 – 5 suntem puşi să citim despre „Secretele homosexuale ale PSD: Lista susţinătorilor căsătoriilor gay”.

În fapt un articol care incită la ură, la discriminare, într-o acută neconcordanţă cu viziunea europeană către care tinde ţara şi cu deciziile CEDO în acest sens, unul care ne lămureşte asupra faptului că aceşti galbeni politicieni de sub mâna lui Mircea Dolha nu îşi văd decât propriul jalnic interes.

Sunt capabili acum, pentru a smulge votul celor care-au subscris la încercarea de schimbare a Constituţiei, să rişte intrarea ţării în Spaţiul Schengen, loc unde nu este loc de extremism, fanatism religios, obtuzitate sau discriminare de vreun fel.

Şi, ca să-ţi arate mârşăvia până la capăt, dau un aşa zis exemplu din PSD Satu Mare, uitând că însuşi preşedintele PNL Maramureş a avut o secretară ce-şi lua limba-n gură cu altă femeie, motiv pentru care a şi dat-o afară apoi!

Eu le spun că există homosexuali – activi sau pasivi! – şi în PSD Maramureş, dar de aştia nu au curaj să scrie, că şi ăia îi au la mână cu câte ceva, dar sunt şi în PNL, dar aştia sunt buni, că sunt ai lor.

Logic, ca şi toate celelalte articole din ziar, nici ăsta nu este semnat, însă au pretenţia să iei de bune informaţiile date de ei, numai şi numai pentru că au lăsat o adresă web şi una de email.

Însă, deşi se vorbeşte de PSD, în articolul cu discriminarea sunt înfieraţi absolut toţi cei care sunt mai destupaţi la minte ca ei.

E grav, pentru ei a copia sau a plagia este la îndemână!

Şi nu e bine pentru ţara asta amărâtă!

Apoi, sub pretextul că ar fi interesaţi de oamenii de valoare ai Maramureşului, alocă paginile 6 – 8 pentru a exemplifica oarecum faptul că în curtea lor numai elita intră şi contează.

Asta deşi, paradoxal, printr-o astfel de făcătură pe cei mulţi vor să-I dea la ispită şi să îi inducă-n eroare.

Logic, urmează paginile cu limbile date lui Viorica Cherecheş – cea care şi-a împrumutat fiul cu bani pe care nu îi justifică! – şi lui Mircea Dolha, cel care, numai el ştie cum a scăpat de acuzele ce i-au fost aduse cu şpăgile luate la primărie sau cu poluarea de când avea carmangerie şi abator.

Şi, tot „logic”, pe paginile 10 – 11, care au ca supratitlu generic „Ce au făcut parlamentarii noştri 4 ani”, Mircea Dolha pare zâna măseluţă, în timp ce Călin Matei e (re)acuzat cu exact aceleaşi acuze ce îi fuseseră aduse acum vreo şapte ani de Cătălin Cherecheş, cel ce-şi sprijină… mama.

Mare brânză!

Trebuie să fii chiar denaturat să nu îţi susţii unica mamă!

Şi, pentru că inteligenţa e scurtă la cei de sub mâna „maestrului de ceremonii” Mircea Dolha, ni se dau informaţii despre cum ar fi cumpărat Trump voturile, cu 5 dolari bucata, uitând ca nu au fost deloc puţine vocile care au vorbit că exact asta ar fi aplicat Cătălin şi Dolha la alegerile anterioare.

Apoi, paginile 14 – 15 sunt… mortale!

Aflăm cum se păstrează roşiile, ni se spune că am cam fi un pic proşti, câtă vreme ni se dau informaţii de tip „Ştiaţi că?”, alături de două integrame marca Nenci, în cel mai bun caz, dacă nu cumva copiate şi furate de pe undeva, astfel arătându-şi galbenii noştri dispreţul faţă de dreptul de autor al bietului sau bieţilor creatori.

Şi, ca un făcut, ca o dovadă în plus ca nu au Dumnezeu, aceşti politicieni veroşi – deşi au început fiţuica cu falsa smerenie a lui Cătălin! – pe „ultima pagină”, a 16 – a, avem poze cu noua primă doamnă a Americii.

Logic, în pielea goală!

Dovadă că ei nu cred în reabilitarea cuiva, în faptul că multi sunt cei care au avut nebunii ale tinereţii şi care le regret acum.

Halal, politicieni, halal!

Nedemni de votat!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024