Un ministru cu „şcoala vieţi”

Scris de Horia Picu. Posted in Opinii


http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21507966-cine-este-toma-florin-petcu-ministrul-propus-energiei.htm

Sunt unii care pot, sunt alţii care nu pot, orice ar face. Partea proastă este că unii dintre cei care nu pot, vor. Şi vor să fie până şi miniştri... Restul îl face partidul pentru ei, chiar dacă nu ştiu să scrie corect.
Citesc pe www.hotnews.ro:
„Toma-Florin Petcu (38 de ani), vicepresedinte ALDE, nominalizat pentru functia de ministru al Energiei[...] In CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, la "Competente si aptitudini organizatorice", precizeaza ca poate asigura "asigura managementul oricarui compartiment din cadrul unei compani (sic!) cu exceptia celui economic" :)

Mai spune ca are "Pregătire militară şi de autoapărare, dobţndite ăn cadru Şcoli Superioare a Jandarmeriei Române de la unitate Roşu". CV-ul prezentat pe site-ul Camerei Deputatilor contine si alte greseli. De exemplu: "Pot asigura un bun management, sunt un bun profesionist , pot asigura relatii bune cu parteneri externi si interni si deasemenea cu autoritatile locale".”

 

Toma Florin Petcu a absolvit Facultatea de Construcţii Hidrotehnice din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi are un master obţinut la Academia de Studii Economice Bucureşti.

 

Partidul ALDE ştie ce face. A pus un om care va fi în atenţia presei în orice moment. Nu ştie să scrie corect, dar are „şcoala vieţi”...Poate c-a avut de unde învăţa câte ceva. Chiar numele partidului i-o fi fost de folos. E-ul de la denumirea ALDE arată clar că s-a vrut contopirea europeană cu Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa. Poate că la noi ar fi fost mai potrivit ALDR, sau ALiDe. Dar, de...specificul naţional are revărsări peste hotarele patriei...

 

Poate n-ar fi rău ca printre probele pe care trebuie să le treacă cei care vor să devină miniştri să fie şi cea de scriere corect în limba română.

 

„Limba română e o poveste; fantastică pentru unii, imposibilă pentru alţii”. Spunea profesorul de limba română Costel Zăgan. Oricine, ministru sau viitor ministru, înţelege subînţelesul citatului.

 

Oricine??? De cei care au „şcoala vieţi” mă-ndoiesc...

 

Pe site-ul Camerei Deputaţilor în 2017 scrie ce spunea Grigore Gafencu despre Parlamentul României, în anul 1931:

"În noulParlament au intrat toate partidele. Majoritatea e slabă, numericeşte şipoliticeşte. Legea electorală a salvat Guvernul şi i-a dat tot ce nu i-au dat alegătorii. În rândurile majorităţii, mulţi politicieni oportunişti, clienţi ai tuturor cluburilor politice, de asemenea, mulţi civili…, oameni cumsecade şi nepregătiţi, clienţi ai cluburilor selecte."

http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=istorie1

Nepregătiţi, nepregătiţi, dar perseverenţi în aspiraţii...

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024