El este Bobotez, ea este Boboteaza. Şi mulţi cred că aşa e...

Scris de Horia Picu. Posted in Opinii


Circulă o „molimă” pe internet pusă pe seama ministrului Liviu Pop pe care n-o pot lăsa să treacă fără comentariu.

Citesc şi eu pe www.ponturifierbinţi.com :
„Ministrul educatiei, Liviu Pop, a postat un nou mesaj controversat pe pagina sa de socializare, desi se pare ca a avut cele mai bune intentii. Astfel, Liviu Pop a postat o felicitare cu textul: „La mulți ani tuturor românilor care poartă numele de Bobotez și Boboteaza! Fie ca ziua internațională a noului an să vă ducă bucurii, fericiri și binefacerii. Vă urăsc tuturor să petreceți frumos, cu mâncare, beutură și muzică populărească, așa cum e tradiția. Vă pupă ministrul care îl iubiți, Liviu Pop!”
Postarea a fost stearsa dupa aproximativ 2 ore, nu inainte ca Liviu Pop sa isi ceara scuze pentru greselile gramaticale si sa gaseasca vinovatii pentru halul in care a scris-o.

Pentru ca a postat dupa ora 14, sustine ministrul educatiei, nu putut beneficia de serviciile consilierilor sai, care terminasera programul, asa ca a fost nevoit sa isi scrie singur mesajele de felicitare, o activitate care, spune domnia sa, nu ar intra in atributiile ministrului.
„Ministerul educatiei ma solicita la maximus! Este un portofeliu de mare raspundere pentru ca de mine depinde educarea degeneratiei de maine din tara asta. Muncesc zi lumina pentru a salva invatamantul romanesc si nu mai am timp pentru mine insuti. Cele cateva mesaje de pe pagina mea de Facebook le scriu in fuga si de aceea se mai strecoara anumite greseli gramaticale care de fapt sunt rotacisme maramuresele.”
A precizat Liviu Pop.”

Gluma celor de la ponturifierbinţi a prins şi s-a răspândit repede, precum spuneam în titlu, ca o molimă. Stau şi mă minunez cât de uşor suntem de fraierit! Vin unii cu promisiuni deşănţate în campania electorală şi-i votăm! Dacă promit ei salarii, pensii şi câte şi mai câte, înseamnă că au ei de unde da. După cum se vede acum, dau. Din colţ în colţ. Dacă ar fi vară, ar da-o la scăldat. S-avem răbdare, va veni şi timpul îmbăierii. Sau al botezului pentru unii.

Ce păcat că nu s-a inventat o posibilitate de măsurare a prostiei omeneşti... Cei de la ponturifierbinţi scriu „Articolele noastre sunt mai adevărate decât ştirile lor”. Adică tot ce scrie acolo nu e altceva decât un pamflet, o specie literară în care sunt evidenţiate aspecte ale societăţii sau ale individului folosind ironia. Ironia, nu adevărul de netăgăduit al faptelor!

Nu scriu acest articol pentru a-l apăra pe Liviu Pop de informaţiile false care i se pun în spinare. I s-a mai pus una, când în loc de „genunchi” a folosit un termen folosit destul de mult în Maramureş şi acceptat ca valabil de normele lexicului românesc actual: „ genunche”. Şi atunci mi-am exprimat părerea. O fac şi acum, invitându-i pe cei care preiau asemenea ştiri fără să gândească şi le răspândesc pe calea internetului să le treacă mai întâi prin filtrul capacităţilor lor intelectuale şi apoi să le trateze ca atare.

Altfel, nu ministrul Pop e cel ironizat.

P.S. Ne apropiem din ce în ce mai mult de realitate(?) venind dinspre zona bancurilor. Era unul în care se zicea că ostaşii lui Stefan cel Mare au dat peste un pachet de biscuiţi şi au strigat: „Biscuim, Măria Ta!”

Acum am ajuns să credem că printre noi circulă Ion, Vasile, Maria, Bobotez, Boboteaza...

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024