Ion Cristoiu: Ce democratie?!

Scris de Ion Cristoiu. Posted in Opinii


Lumea civilizată se definește prin grija de a nu discrimina categorii ale populației considerîndu-le inferioare din punct de vedere intelectual. Așa s-a ivit în cazul oamenilor în vîrstă înlocuirea formulei de pensionari cu cea de seniori. Ceva asemănător folosirii obligatori a formulei rromi în loc de țigani. Ca și formula țigani, cea de pensionari a fost socotită nepoliticoasă pentru oamenii mai în vîrstă.
Guvernul a decis prin Ordonanță militară că persoanele mai în vîrstă de 65 de ani nu pot ieși din case, indiferent de motiv, decît între anumite ore ale zilei.
Restul populației, inclusiv copii, adolescenței, pot ieși, desigur dacă vor completa o Declarație pe proprie răspundere. Cei de peste 65 de ani n-au voie în afara orelor impuse militaricește și dacă au zeci de declarații.
Din start ne confruntăm cu o discriminare de tip rasist în funcție de vîrstă.
Cei sub 65 de ani au mult mai multă libertate de mișcare decît cei peste 65 de ani.
Temeiul acestei măsuri de discriminare tipic fascistă e declarația lui Klaus Iohannis de marți, 24 martie 2020, la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19:


„Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.”
De ce li se interzic persoanelor de peste 65 de ani anumite drepturi de care restul populației se bucură?
Pentru că aceste persoane trebuie apărate de le însele.
 
Aceste persoane sînt atît de imbecile încît deși știu că sînt victime sigure ale coronavirus bîntuie pe stradă.
Și pentru a le salva Klaus Iohannis socotește că trebuie să li se dea voie să iasă din casă, asemenea celor sub 65 de ani, doar între anumite ore.
Ce imagine propagă această declarație despre oamenii care au peste 65 de ani?
Imaginea unor oameni iresponsabili, care trebuie apărați cu forța de propria degradare a creierului.
O imagine pe care doar fascismul a promovat-o în epoca modernă.
Nu erai bun de muncă, nu-ți trosneau mușchii de vitalitate?
La gunoi cu tine!
Am 71 de ani. Cum s-ar spune la Găgești Deal, merg pe 72 de ani.
Klaus Iohannis merge pe 60 de ani.
Nevastă-sa, zisă și Răvășitoarea, are 59 de ani împliniți.
Cu 12 ani mai bătrîn decît Klaus Iohannis, sînt infinit mai activ decît el.
Am un blog de mărimea unui site. Îl întrețin din pensia mea. Scriu în fiecare zi un comentariu. Și asta nu de azi de ieri, ci de cînd eram tânăr. Țin un vlog zilnic. Încetul cu încetul a depășit o mie de abonați pe YouTube. În fiecare zi am un dialog de o jumătate de oră pe site-ul Mediafax. Lucrez de zor la terminarea eseului despre Nicolae Ceaușescu față-n față cu propria Prăbușire. Conduc mașina. Înainte de Coronavirus căram de două ori pe zi valiza și rucsacul în drum la și de la Biblioteca Academiei. Făceam și fac asta și pentru că nimic nu-i dă mai multă putere unui om decît conștiința că e activ, că nu e un nevolnic care trebuie dus de mână.
 
Ca mine sînt sute de mii de oameni peste 65 de ani. Conduc instituții, fac operații complicate, scriu, fac emisiuni. Într-un cuvînt sînt oameni activi, pe picioarele lor, oameni care susțin și ei, asemenea celor tineri, statul român.
 
Ce face Klaus Iohannis, cu 12 ani mai tînăr decît mine? E dus cu mașina de Pahonțu de la Sibiu la București și invers. Stă cu fundul lui prezidențial în Mercedesul blindat și moțăie.La Cotroceni nu-și face singur nici măcar cafeaua.Din cînd în cînd citește de pe prompter un text scris de alții. Nu se obosește nici măcar să-l învețe pe de rost. Pînă la ușa WC-ului prezidențial îl duce Pahonțu. Cine altceva decît șeful SPP poate avea onoarea de a primi în urechi Înaltele Pîrțuri?
Și deodată, peste noapte, acest mort viu al României lui 2020, care a dormit timp ce cinci ani la Cotroceni și a fost făcut președinte pentru încă cinci ani de SRI și de SIE, ne declară pe toți cei care avem peste 65 de ani niște nevolnici, niște duși cu mintea care nu trebuie lăsați să iasă din casă, pe motiv că trebuie protejați de ei înșiși.
 
Cum adică întreaga populație a României peste 65 de ani trebuie arestată la domiciliu, păzită cu Taburile și Tancurile să nu iasă din casă, deoarece nu e conștientă de pericolul pe care-l reprezintă Coronavirus pentru sănătatea ei?
Ce să înțelegem din asta?
Că toți cei peste 65 de ani sînt atît de duși cu mintea încît să iasă din casă deși știu că asta i-ar face victimele Coronavirus?
Prin declarația lui Klaus Iohannis toată populația României de peste 65 de ani a fost declarată decăzută din dreptul de a se administra singură ca și cum ar fi dat în mintea copiilor.
Dacă ar funcționa vreuna din instituțiile democratice ale Europei aș îndemna pe toți cei care au peste 65 de ani să semneze o plîngere la Consiliul Europei pentru politica de discriminare a celor în vîrstă.
 
A făcut Klaus Iohannis asta din neghiobie?
Evident, nu.
A făcut-o din ticăloșie electorală.
De ceva vreme trolii prezidențiali și trolii PNL duc pe social media o campanie de acuzare a celor bătrîni pentru că nu stau în casă.
Nu e o campanie întîmplătoare.
TeFeLiștii au insultat de ani întregi pe oamenii mai în vîrstă ai României pentru că vezi Doamne ar vota PSD.
Prin declarația sa abjectă Klaus Iohannis mîngîie pe burtă electoratul TeFeList.
De la Declarația iresponsabilă a lui Klaus Iohannis au trecut ore întregi.
N-am văzut tresărind de indignare pe așa-zisul președinte al PSD Marcel Ciolacu.
N-am văzut nici o organizație a pensionarilor, dintre multele care umplu televiziunile de știri, protestînd, atrăgînd atenția că oamenii de peste 65 de ani au nevoie de sprijin și nu de interdicții discriminatorii.
Nicio țară din lume, nici măcar Italia cu cea mai îmbătrînită populație din Europa și cu rata cea mai mare de mortalitate de coronavirus între vîrstnici, nu și-a permis o asemenea insultă față de o categorie de vârstă. De ce? Pentru că în Italia Mussolini a fost de mult spînzurat.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021