Judecătorii au decis: Iohannis nu mai este președintele PNL

Scris de Ionuț Fantaziu. Posted in Politica


Magistrații Tribunalului București au decis că alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al PNL nu a fost făcută conform legii. De asemenea, judecătorii au decis și că întreaga conducere a partidului aleasă la congresul de la sfârșitul lunii iunie nu a fost aleasă potrivit legii.
Potrivit Realitatea TV, motivul principal al contestației, formulată de primarul PNL Pucioasa, Danuț Badea, se referă la faptul că Iohnnis nu are vechimea necesară pentru a fi președintele partidului. Prezidențiabilul ar fi primit o derogare pentru acest lucru, însă judecătorii au ignorat-o.

„Din consultarea pe internet a Biroului Politic Municipal Sibiu şi a Biroului Judeţean Sibiu nu reiese faptul că domnul Iohannis este membru, mai ales că primarul de municipiu face parte de drept din aceste organisme. (...) Statutul PNL nu face derogări de vechime pe numirea pe funcţii, ci numai pe candidaturi (...).

Ştim bine că domnul Iohannis şi-a dat demisia la un moment dat din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, funcţie pe care a obţinut-o la congresul partidului şi pe listă. Dându-şi demisia nu mai făcea parte din Biroul Politic Central sau din Delegaţia Permanentă, nu putea să ocupe nici locul altuia. Nefiind prim-vicepreşedinte nu putea fi nici membru, că ar fi însemnat o structură mai mare care însemna modificare de statut şi în acest fel nu putea să fie şi numit pe funcţia de preşedinte interimar. Aşa că toate acţiunile, demersurile sale, actele juridice statutare pe care le-a elaborat în această perioadă, inclusiv convocarea congresului, spun eu, că sunt nevalabile”, a declarat Dănuț Bădău, în momentul depunerii contestației, potrivit stiripesurse.ro.

https://ro.stiri.yahoo.com/judec%C4%83torii-au-decis--iohannis-nu-mai-este-pre%C8%99edintele-pnl-064546329.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024