Gabriel Zetea: ”Creșă la standarde europene inaugurată în Seini”

Scris de PSD. Posted in Politica


O filă importantă din istoria contemporană a localității Seini a fost deschisă marți, 19 aprilie 2016. Activitatea permanentă de urbanizare, modernizare infrastructură și servicii în sprijinul comunității desfășurată de administrația locală din Seini, reprezentată prin primarul Gabriela Tulbure, a bifat o nouă premieră, prin inaugurarea centrului de zi „Prichindeii Seiniului”, care de luni, 25 aprilie, își începe activitatea.
Au fost prezenți la acest eveniment ministrul secretar de stat, Valeriu Ciolan Nicolae, Ștefania Andreescu, managerul de proiect, Ioana-Alina Sandu, ofițer de monitorizare din cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, subprefectul Alexandru Bondrea, deputatul Gheorghe Simon, Gabriel Zetea,

vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș Anton Rohian, fostul prefect al județului, consilieri locali, viceprimarul Octavian Bodea, secretarul Ioan Bud, Dan-Florin Floruț, proiectant, Florin Lucuț din partea constructorului, Mihai Apan, primarul comunei Apa, Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș, managerii școlii seinene, cadre didactice, preoți seineni și din Săbișa, foști preșcolari și educatori care au parcurs aici primii pași în educație, unii chiar acum 70 de ani Viorica Szenczi), elevi.



Gabriela Tulbure: ”Aproximativ 50 de copii vor urma cursurile acestei creșe”

Primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure a declarat că obiectivul reabilitat este situat pe strada Mihai Eminescu, la nr. 35 și este un monument de clasă B. Valoarea proiectului este de aproximativ 500.000 de euro și este prima creșă de oraș din județul Maramureș reabilitată în acest mod, la nivel național existând 14 astfel de creșe cuprinse în proiectul de reabilitare. ”Am avut alături de mine echipa implicată în proiect, cea care a sprijinit derularea acestuia din cadrul primăriei, precum și noii angajați. Clădirea centenară și-a recăpătat strălucirea, iar mamelor din Seini le-a fost întinsă o mână de ajutor. Vom avea aproximativ 50 de copii care vor urma cursurile acestei creșe, iar pentru a oferi profesionalism, personalul care va activa aici va fi calificat la alte centre de copii din Baia Mare. Așteptăm micuții Seiniului în număr cât mai mare, fiindcă știm că vor crește frumos și armonios în nouă creșă pregătită special pentru ei. Pot să afirm că am colaborat foarte bine cu reprezentanții Ministerului, care mi-au promis că investițiile în Seini nu se vor opri aici. Avem în plan construirea unui Centru de Zi pentru bătrâni și am primit asigurări că și acest proiect va beneficia de fondurile necesare”, a arătat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

Gabriel Zetea: ” Seiniul a câștigat foarte mult în ultimii patru ani, cu un primar implicat ca și Gabriela Tulbure”

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la inaugurarea creșei din Seini a declarat că, atunci când și-a pus speranțele în primarul Gabriela Tulbure, a știut că întreaga comunitate seineană va avea doar de câștigat. ”Cu patru ani în urmă, când Gabriela Tulbure a câștigat mandatul de primar în orașul Seini, m-am bucurat nu din perspectiva unui partid sau a altui partid, ci pentru că am știut, încă de atunci, că dacă o femeie va prelua administrația locală din Seini, câteva domenii ca educația, sănătatea și siguranța cetățeanului vor deveni priorități, servicii uitate de vechii primari. Și am avut dreptate, fiindcă am văzut în acești patru ani de zile o avalanșă de investiții în grădinițe, școli, în liceul din Seini, în infrastructura de sănătate, toate culminând cu această investiție unică în județul Maramureș, creșa de copii la standarde europene. O administrație locală care investește în copii, în viitorul nostru, pentru ca aceștia să aibă condiții europene de învățătură și mai ales să fie în siguranță, așa cum face Seiniul, este o administrație care se gândește cu adevărat la viitorul comunității. Cred că Seiniul a câștigat foarte mult în ultimii patru ani, cu un primar implicat ca și Gabriela Tulbure și, de aceea, odată cu începerea campaniei electorale, voi fi încă o dată alături de ea, pentru că Seiniul mai are nevoie de încă patru ani de dezvoltare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024