Flaviu Bălan este noul președinte al TSD Maramureș

Scris de PSD. Posted in Politica


Joi, 19 octombrie 2017, de la ora 18.00, aproximativ 200 de tineri social-democrați din Maramureș au fost prezenți în sala de conferințe a Centrului de Instruire și Marketing (CCI) pentru a-și alege noul președinte, după retragerea lui Cosmin Butuza, care a fost numit secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, în luna februarie a anului în curs. Lucrările conferinței au fost conduse de președintele TSD la nivel național, Gabriel Petrea, ministru al Dialogului Social. În prezidiu, alături de președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean s-a aflat și Emilian Pavel, europarlamentar, secretarul de stat Cosmin Butuza, deputații PSD de Maramureș, Călin Matei și Sorin Bota, președintele OPSD Maramureș, Vasile Pop, dar și deputatul Ioana Bran, președinte al TSD Satu Mare. Din cei 230 de delegați convocați au fost prezenți 194 de tineri social-democrați, conferința de alegeri fiind statutară.


    Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a apreciat prezența în Maramureș a reprezentanților TSD din județele limitrofe, sosiți pentru a fi alături de colegii lor într-un moment atât de important pentru organizația județeană a tinerilor social-democrați. ”Este foarte important că cei din județele limitrofe au venit pentru a susține Conferința Județeană de Alegeri a TSD Maramureș. Foarte multe momente din istoria organizației județene a PSD s-au desfășurat aici, în această sală. De-a lungul anilor în care am făcut politică, am avut alături de mine foarte mulți colegi de partid care m-au învățat că politica nu se face nici într-o lună, nici într-un an și nici măcar într-un mandat. Politica se face cu dăruire, cu pasiune și sunt pași pe care trebuie să îi urmeze fiecare dintre noi. Politica se face între oameni, iar voi, tinerii social-democrați reprezentanți o pârghie extrem de importantă. Alături de PSD, OFSD, OPSD, Liga Studenților și Liga Elevilor, TSD și-a adus aportul la la fiecare campanie electorală. Ultimele alegeri au arătat că în politică trebuie să ai un mesaj coerent, iar programul de guvernare pe care ți-l propui să îl și aplici. Creșterea PSD Maramureș, de la 20% – 25% la aproape 45% se datorează întregii organizații PSD și tuturor structurilor care o compun”, a arătat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.
    La cuvânt s-au înscris, pe rând, deputații PSD Maramureș, Călin Matei și Sorin Bota, eurodeputatul Emilian Pavel, președintele OPSD, Vasile Pop, dar și reprezentanții TSD din județele Bistrița Năsăud, Sălaj, Ialomița.
    Cosmin Butuza, cel care a predat mandatul conducerii TSD Maramureș s-a adresat colegilor cu care a lucrat în ultimii patru ani, mulțumindu-le pentru activitate, implicare și cooperare, dar a adus mulțumiri și seniorilor partidului pentru felul în care au susținut tinerii pe listele consiliilor locale și pe lista Consiliului Județean Maramureș. Acesta a promis să rămână, pe mai departe, alături de TSD, la final primind din partea noii conduceri o diplomă de excelență pentru întreaga activitate depusă în cele două mandate de președinte al TSD Maramureș. ”După patru ani ca președinte a venit momentul să predau ștacheta. PSD este un partid care își promovează tinerii și pentru acest lucru mulțumesc seniorilor că ne-au fost mereu alături. În ceea ce mă privește, veți avea mereu în mine un stâlp de susținere pentru tot ce înseamnă candidaturile voastre pe listele care se vor face la alegerile din 2020”
    Flaviu Bălan, singurul candidat înscris în cursa pentru șefia TSD Maramureș a fost votat în unanimitate de cei 194 de delegați prezenți la Conferința Județeană de Alegeri. Președinte executiv a fost ales Sorin Boiciuk, ca secretar executiv a fost numit Iosif Stauder, dar delegații au și votat și vicepreședinții și membrii Biroului Județean TSD.
Noul președinte TSD Maramureș, Flaviu Bălan a arătat că are deja vechime de ani de zile în marea familie TSD Maramureș, iar din calitatea de fost secretar executiv al TSD, a muncit alături de Cosmin Butuza pentru creșterea organizațiilor din teritoriu și organizarea a cât mai multe acțiuni în care să fie implicați tinerii social-democrați. ”Vă mulțumesc pentru votul de încredere și voi încerca să nu dezamăgesc. Pentru a reuși trebuie să rămânem împreună, să fim uniți, să devenim un pilon tot mai important în marea familie PSD Maramureș. Sunt convins că vom avea multe acțiuni importante în perioada următoare și vom dovedi că tinerii contează cu adevărat”, a declarat președintele TSD Maramureș, Flaviu Bălan.
    Delegații au adoptat și două rezoluții, una fiind cea de susținere a ministrului Gabriel Petrea pentru un nou mandat la șefia TSD, iar cea de a doua a făcut referire la implicarea tinerilor în politică și administrație.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024