Alianța pentru Centenar cheamă partidele politice la dialog

Scris de PUA. Posted in Politica


Alianța pentru Centenar solicită dialog cu conducerea partidelor politice de la București, îndeosebi a celor parlamentare, pe teme de interes pentru România și Republica Moldova, în cursul săptămânii 4-10 decembrie.
Mișcarea unionistă cere clasei politice din România ca ziua de 1 decembrie să fie prilej de reafirmare a angajamentului de solidaritate pe toate planurile față de Republica Moldova, prin realizarea promisiunilor făcute în campania electorală cu privire la interconectarea energetică dintre România și Republica Moldova, la accesul liber pe piața muncii din România a cetățenilor moldoveni, crearea spațiului informațional comun și coordonarea cu societatea civilă a eforturilor de marcare a Centenarului.


„Facem apel la forţele politice din România să înceapă dialogul despre Basarabia imediat după 1 Decembrie şi să colaboreze şi chiar să folosească expertiza societăţii civile în acest sens. Totodată, ne dorim un dialog sincer pe marginea Centenarului, care ar trebui să devină o oportunitate de coagulare a societăţii românești în jurul Reîntregirii, ca proiect de țară”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, componentă a Alianței pentru Centenar.

Organizațiile din Republica Moldova din cadrul Alianței pentru Centenar vor sărbători Ziua Națională a României la Chișinău, unde pe 2 decembrie va avea loc Marșul Unirii, cu începere de la ora 14:00 și cu pornire de la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024