Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru ENERGIE si pentru AFACERI INTERNE

Scris de PSD. Posted in Politica


”Vom milita pentru eliminarea contractelor bilaterale la nivelul statelor membre pentru importul materiilor prime energetice și realizarea importului în baza principiului Uniunii Europene - ”piață unică” de energie - în vederea achiziției materiilor prime energetice în mod unitar, la un preț unic pentru toate statele membre. Vom sprijini interconectarea sistemelor naționale de transport de energie electrică și gaze naturale. România este interesată de prioritizarea proiectelor de interconectare a sistemelor naționale de transport energie electrică și gaze naturale la nivelul Uniunii Europene, în vederea realizării unei piețe unice a energiei”, susțin candidații PSD pentru Parlamentul European.

În ceea ce privește măsurile europarlamentarilor PSD pentru Afaceri Interne, reprezentanții social-democraților aflați pe lista pentru Parlamentul European au arătat că vor lupta pentru aderarea României la Schengen, dat fiind faptul că țara noastră respectă toate criteriile privind aderarea la spațiul Schengen și acesta este un drept ce trebuie respectat. Social-democrații consideră că este timpul ca Uniunea Europeană să își asume o decizie politică dreaptă și corectă în acest sens, fapt pentru care vor face din Aderarea la spațiul Schengen o temă de consens național.


”Vom susține consolidarea securității frontierelor externe ale U.E., deoarce România asigură peste 2.000 de kilometri de frontieră externă și o face bine. Frontiere mai sigure înseamnă o Europă mai sigură. Susținem întărirea rolului FRONTEX și suntem pregătiți să contribuim cu capabilități suplimentare. Totodată, vom susține întărirea cooperării polițienești prin EUROPOL și a rolului nostru în această organizație de aplicare a legii. România are specialiști de top care merită să fie puși în valoare în funcții de decizie a EUROPOL. Confirmarea expertizei și profesionalismului Poliției Române în activitatea executivă a EUROPOL ne îndreptățește să deținem o funcție de decizie în cadrul board-ului de conducere”, susțin candidații PSD pentru Parlamentul European, unul dintre aceștia fiind și maramureșeanca Crina Chilat, reprezentant al PSD Maramureș.  
Social-democrații au declarat că vor continua eforturile pentru identificarea unor soluții echitabile privind gestionarea migrației, cu accent pe combaterea migrației ilegale, iar principiile pe care le vor susţine sunt solidaritatea şi voluntariatul. Totodată, au arătat că vor milita pentru implementarea cât mai rapidă a mecanismului european de protecţie civilă, prin care s-a stabilit înfiinţarea unor capacităţi tehnice şi logistice, la nivel european, pentru a sprijini statele membre în situaţii de urgenţă.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021