UK Bookmakers

Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă a efectuat o vizită la obiectivele turistice și la o serie de agenți economici din Borșa

Scris de PSD. Posted in Politica


Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat la Președinția României, efectuează joi, 24 octombrie 2019, o vizită electorală în județul Maramureș. Viorica Dăncilă este însoțită de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea, ministrul Agriculturii Petre Daea, secretarul executiv al PSD Maramureș Dragoș Titea, senatorul PSD Liviu Pop și deputatul PSD Gheorghe Șimon.

Primul punct de oprire în programul acestei vizite a fost orașul Borșa, primar Sorin Ion Timiș, unde actualul premier-interimar al României a vizitat patru obiective economice. Lista acestora a fost deschisă de amplasamentul șantierului pentru construcția telegondolei și a pârtiei de schi, o investiție în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, proiect finanțat prin Masterplanul de Turism al României de către Guvernarea PSD.
Primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș, a punctat reperele din istoria pârtiei de schi de la Borșa, începând cu anul 1940, când acolo a fost organizat primul concurs de schi.

Apoi a prezentat investiția începută în anul 2014, cu sprijinul Guvernului României: „În anul 2014 am repornit proiectul pârtiei de schi, iar după etapa de studii și proiectare, am primit sprijinul Guvernului României și finanțarea de 22 de milioane de Euro pentru a construi o telegondolă de transport pe cablu cu o capacitate de 1800 de persoane/oră, o pârtie de schi roșie de 3 kilometri cu nocturnă și zăpadă artificială, o pârtie de schi albastră de 7 kilometri, parcare etajată și tot ceea ce este necesar pentru a dezvolta domeniul schiabil. Licitația pentru lucrări s-a realizat în urmă cu două luni. Prin această investiție, peste 15.000 de tineri borșeni care au plecat în străinătate în căutarea unui trai mai bun au acum șansa să revină acasă și să investească în turism”, a declarat Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.

Viorica Dăncilă: Pârtia de schi și telegondola vor deveni un punct turistic extem de important pentru nordul României

Premierul-interimar, Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru Președinția României a felicitat administrația locală din Borșa, subliniind faptul că edilul are atât determinarea cât și fondurile necesare pentru a merge înainte. ”Acest obiectiv va schimba efectiv în bine viețile borșenilor și nu numai, devenind un punct turistic foarte important. Vă doresc succes și sunt convinsă că veți realiza acest proiect aflat într-o regiune atât de frumoasă a țării. Pentru noi sunt extrem de importante investițiile și ne bucură implicarea autorităților locale care luptă pentru acestea, motiv pentru care doresc să vă felicit pentru abordare și pentru modul în care încercați și reușiți să dezvoltați localitatea și, bineînțeles, județul. Am convingerea că noi, la nivel național, ne vom mândri cu acest rezultatul acestei investiții și sper să vă fim alături și la inaugurare”, a declarat Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru Președinția României la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 10 noiembrie 2019.
A doua oprire în Borșa a fost la societatea Effe Di Gi Srl Borșa, fabrică care se ocupă de prelucrarea fibrei de sticlă iar toată producția merge spre export, la centralele nucleare din lumea întreagă. Administratorul societății este Gheorghe Ștețco și este unul din tinerii plecați peste hotare care, cu banii câștigați în străinătate a revenit acasă pentru a investi în această fabrică. A urmat, apoi, o vizită la SC Cariera Toroioaga SRL unde trei tineri borșeni, Timiș Ioan, Timiș Dumitru si Sălișcan Florin, plecați peste hotare în anii '90, s-au întors acasă pentru a investit într-o cariera de piatră și achiziția de utilaje pentru construirea de drumuri. A patra și ultima oprire în Borșa a fost la SC Natura Be Tim SRL, din strada Înfrățirii, aici unde o familie de borșeni a investit toată agoniseala obținută în străinătate, într-o fabrică de prelucrare a ciupercilor și a fructelor de pădure. Astfel au obținut și câteva milioane de euro din Fonduri Europene pentru achiziția de utilaje de producție. Toți acești agenți economici care au pornit afaceri de success în Borșa au fost lăudați de candidatul PSD pentru președinția României, Viorica Dăncilă, care a promis că Guvernul va oferi susține, pe mai departe, și investițiilor private.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020