MESAJUL GRUPULUI MINORITĂȚILOR NAȚIONALE LA CONGRESUL UDMR PREZENTAT DE DR. GHEORGHE FIRCZAK - Timișoara, 28 aprilie 2023

Scris de UCRR. Posted in Politica


Onorat Congres
Domnule Președinte Kelemen Hunor,

Am deosebita bucurie și onoare să prezint mesajul GMN din împuternicirea liderului acestuia domnul Varujan Pambuccian. Noi colaborăm foarte bine cu Grupurile parlamentare UDMR, cu Departamentul pentru Relații Interetninice al Guvernului României. Este o realitate că afirmarea identității fiecărei minorități în parte reprezintă componenta esențială a existenței noastre. Sunt relații speciale între noi și ne facem cunoscuți românilor prin promovarea tradițiilor, limbii și istoriei fiecărei minorități în parte. Avem convingerea că UDMR va fi mereu fidel scopului său: promovarea identității maghiare. De asemenea, suntem convinși că noi, cu toții, vom promova democrația, colaborarea în structurile europene. Consiliul Europei și Uniunea Europeană sunt drumul pe care trebuie să îl urmăm împreună.


Pe scurt vă reamintesc că rutenii din Ucraina sunt într-o situație grea din cauza războiului, a faptului că acolo încă nu există o recunoaștere juridică a identității noastre. Sperăm că în scurt timp toți rutenii din Europa se vor bucura de aceleași drepturi statuate pentru minorități la nivelul Uniunii Europene. Am fost, sunt și voi rămâne rutean. Așa să îmi ajute Dumnezeu! Ja rusyn bîl, jesm i budu. Tak Boje me pomoje!
Dorim mult succes Congresului, maghiarimii din România.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024