Tabăra pentru copii și tineret a Uniunii Culturale a Rutenilor din România Complexul Costești, iulie 2023

Scris de Maria Comșa. Posted in Politica


În perioada 10 – 15 iulie, peste 50 de copii, din toate filialele Uniunii Culturale a Rutenilor din România, s-au aflat într-o tabără de vară și tineret la Centrul de Agrement de la Costești, aparținând Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara. Cei mici și mai mari au fost implicați în numeroase activități educative și distractive, precum și în drumeții și excursii, toate pregătite temeinic și supravegheate de către coordonatorii din fiecare filială, precum și de conducerea uniunii.
Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, din toate județele în care uniunea are filiale, respectiv din Suceava, Arad, Alba, Maramureș și Hunedoara, au luat parte la „Tabăra de vară pentru copii și tineret”, organizată, și în acest an, de conducerea Uniunii. A fost pentru prima dată când această tabăra a avut loc la Centrul de Agrement de la Costești, la poalele cetăţilor dacice Costeşti, Blidaru şi Sarmizegetusa Regia, într-un loc cu o importanţă deosebită pentru patrimoniul cultural şi istoric naţional.


Entuziasmați și plini de energie, copiii au participat la activitățile pregătite în mod special pentru ei. Au făcut drumeții, au fost în excursie la Sibiu, unde au vizitat mai multe obiective, printre care Casa Întoarsă de la Avrig, parcul tematic Povestea Calendarului, Castelul de Lut de pe Valea Zânelor, Grădina Zoologică din Sibiu, Casa memorială Aurel Vlaicu. Programul taberei a mai cuprins o altă excursie la Salina Turda. Pentru participanți a fost organizat și un spectacol de teatru de păpuși, copii fiind plăcut surprinși și foarte receptivi, colaborând cu actorii păpușari. De asemenea, copiii au fost implicați în numeroase jocuri și activități plăcute și interesante, legând noi prietenii.
Tabăra de vară pentru copii și tineret de la Centrul de Agrement Costești, organizată de uniunea noastră s-a încheiat, ca de obicei, cu o festivitate în cadrul căreia au fost acordate diplome pentru toți copiii participanți. Ne bucurăm de faptul că am reușit organizarea pentru al 13-lea an a acestui extraordinar eveniment pe perioada vacanței de vară, tabăra dedicată copiilor și tinerilor din toate județele în care uniunea are filiale, fiind conștienți că prin astfel de manifestări putem asigura transmiterea către generațiile viitoare a tradițiilor, culturii și folclorului rutean din România. În încheiere mulțumim pentru deosebita colaborare de-alungul timpului în organizarea și desfășurarea taberei UCRR, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023