Pentru viata imorala, Doru Lese a fost dat afara pana si din functia de paracliser in Parohia Borcut – Maramures

Scris de IR Rosiianu. Posted in Religie

Inainte de asta, el fusese 12 ani cantaret bisericesc in acelasi loc

Nu ne-a fost deloc mica mirarea cand am constatat, oficial, din Sentinta Civila nr. 1561/18.12.2009, data in dosarul nr. 4106/100/2009 de Sectia Civila a Tribunalului Maramures

– sentinta (re)confirmata in acelasi dosar de Curtea de Apel Cluj prin Decizia Civila nr. 2373/R/2010 din 4 octombrie 2010 – ca Doru Lese a fost dat afara pana si din functia de… paracliser.
Nu stiam asta, e drept, dar si limitele mele sunt… limitate!

Inainte fusese 12 ani cantaret bisericesc

Din documentele anexate prezentului articol rezulta cat se poate de clar faptul ca din anul 1995 Doru Lese a fost, pana in 2007,cand a primit decizia 893/2007, CANTARET BISERICESC la Parohia Borcut, parte componenta a Protopopiatului Targu Lapus, parte a Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, parte a…
Apoi, culmea ironiei, prin acea decizie, fara prea multe explicatii, omul nostru a fost transferat in functia de PARACLISER.
Apoi, tot ca o ciudatenie, dupa cum insasi instantele de judecata au retinut cu onestitate si corectitudine, „desi in toata perioada de activitate si-a indeplinit cu onoare si demnitate atributiunile, la data de 11.06.2008 i s-a adus la cunostinta ca este concediat”.

Dat afara pentru… VIATA IMORALA

Retinem din dispozitia in sine, dar si din cele retinute de instanta de fond, dupa ce avocata Maria Rambu a combatut temeinic in numele Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si satmarului ca, nici mai mult, nici mai putin, Doru Lese a fost dat afara din functia de paracliser pentru… „viata morala indoielnica”, fapt neconfirmat pana la urma.
Instanta a retinut ca Doru Lese a avut contract de munca pe durata nedeterminata in cele doua functii detinute.
Curtea de Apel Cluj a retinut ca Decizia 532/2008 emisa de Episcopie este „o veritabila decizie de sanctionare a lui Lese”
Si, una peste alta, asa s-a trezit obligata Episcopia, mai intai de Tribunalul Maramures, ca sa ii plateasca lui Doru Lese suma de 400 lei daune morale si la o despagubire egala cu „salariile indexate, majorate si actualizate de care Doru Lese ar fi beneficiat incepand cu data de 01.06.2008 si pana la ramanea irevocabila a acestei hotarari”.

Episcopia a pierdut recursul cu Doru Lese
Asa cum rezulta din Decizia Civila nr. 2373/R/2010 data de Curtea de Apel Cluj, la recursurile celor doua parti, prin care era atacata Sentinta Civila nr. 1561/18.12.2009 data de Tribunalul Maramures, lucrurile au ramas pana la urma asa cum a stabilit… Tribunalul Maramures.
Adica li s-a respins ambelor parti recursul facut.

In loc de PS
Nu intram acum in amanunte, INSA, PENTRU CORECTA INFORMARE A DVS VA SPUNEM CA NU ESTE VORBA IN ARTICOLUL NOSTRU, ASA CUM SE POATE CONSTATA SI DIN DOCUMENTELE ANEXATE DE DEPUTATUL PDL DORU LESE BRASOAN, ci de un om numit Doru Lese Ioan, om domiciliat in…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024