Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cere proiecte și programe culturale, educaționale și social-filantropice comune în cele două state românești

Scris de RGN. Posted in Religie


În cadrul unor întâlniri cu ambasadorul României la Chișinău și Ambasadorul R. Moldova la București, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PFDaniel, a subliniat, miercuri, necesitatea dezvoltării de proiecte și programe culturale, educaționale și social-filantropice comune, susținute de avantajul apartenenței României și Republicii Moldova la același spațiu de limbă, credință și cultură, transmite Romanian Global News.


În cadrul întâlnirilor a fost evidențiată necesitatea promovării valorilor creștine și naționale comune, prin intensificarea pelerinajelor și a turismului religios, pe ambele maluri ale Prutului, precizează comunicatul.

Cu același prilej a fost subliniat rolul Bisericii în păstrarea identității naționale a cetățenilor care au în comun aceeași limbă, cultură, credință și tradiție, pentru o mărturie comună în context european și mondial.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=22010:patriarhul-bisericii-ortodoxe-romane-cere-proiecte-i-programe-culturale-educaionale-i-social-filantropice-comune-in-cele-dou-state-romaneti&catid=49:cultura--culte&Itemid=74

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024