UK Bookmakers

Zeci de mii de români sunt așteptați pe 22 octombrie la București să ceară reunirea R. Moldova cu România

Scris de RGN. Posted in Romania


Societatea civilă unionistă anunță cea mai mare manifestație din România din acest an, pe 22 octombrie, când zeci de mii de oameni sunt așteptați în Piața Unirii din Capitală pentru a participa la Marșul pentru Basarabia, transmite Romanian Global News.
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează, pe data de 22 octombrie, pentru al cincilea an consecutiv, Marșul pentru Basarabia. Manifestanții sunt așteptați în Piața Unirii din București pentru a cere unirea României cu Basarabia.


Organizatorii au cerut Primăriei Capitalei aviz pentru traseul Hanul lui Manuc – Piața Victoriei – Palatul Parlamentului, însă până în acest moment au primit doar pentru Hanul lui Manuc – Piața Victoriei. După ce au discutat, joi, cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, unioniștii au primit promisiunea că Primăria le va acorda aviz și pentru traseul de la Piața Victoriei până la Universitate.

"Comisia aduce de multe ori niște argumente foarte ciudate. Ni s-a spus că traseul pe care îl doream noi, să mergem și la Guvern și la Parlament, nu poate fi aprobat, că nu putem să o luăm pe Calea Victoriei pentru că nu există autorizație ISU, că nu putem să o luăm pe alt traseu pentru că încurcăm circulația. Am pus marșul sâmbata special ca să nu încurcăm traficul. Ni s-a spus că aducem pagube RATB-ului. Din câte știu eu, libertatea de exprimare nu are niciun preț. Acum am fost la a treia discuție cu domnul viceprimar și ni s-a promis că vom face înapoi întoarcerea de la Guvern spre Universitate, cum solicitasem inițial. Sperăm ca reprezentanții Primăriei să respecte această înțelegere", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Unioniștii doresc ca autoritățile să facă un țel național din unirea României cu Basarabia și așteaptă la manifestația din 22 octombrie români din întreaga țară, dar și din Republica Moldova.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=23169:zeci-de-mii-de-romani-sut-ateptai-pe-22-octombrie-la-bucureti-s-cear-reunirea-r-moldova-cu-romania&catid=53:eveniment&Itemid=77

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020