UK Bookmakers

Se cere un pact de tip Snagov pentru Unire

Scris de PUA. Posted in Romania


O delegație a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 se va întâlni  cu reprezentanții PNL, la sediul partidului din strada Modrogan nr.1. PNL este cel din urmă partid care a acceptat dialogul cu unioniștii. Totodată, Acțiunea 2012 solicită președintelui Iohannis să convoace partidele politice la dialog pe subiectul reunirii cu Republica Moldova.  
„Ne trebuie un pact de tipul celui din 1995 de la Snagov pe subiectul Reîntregirii naționale. Dacă domnul președinte Iohannis crede că nu prin manifestații stradale se face Unirea, atunci îl invităm să demareze ceea ce consilierii de la Cotroceni ne-au promis în luna ianuarie: consens cu toate forțele politice privind proiectul de țară.

Noi avem răspunsuri pozitive din partea partidelor, cel care e îndreptățit conform Constituției să realizeze acest consens este președintele”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Unioniștii mai califică ca inexacte unele din declarațiile ministrului de Interne, Dragoș Tudorache, referitoare la abuzurile de sâmbătă ale jandarmeriei: nimeni nu poate îngrădi libertatea de circulație, fie ea și pe trotuar.Imagini fără acordul persoanelor în cauză au fost furnizate, preferențial, către unele surse media, cu scopul de a discredita unioniștii, care au fost pașnici pe toată perioada manifestației, iar ca replică, structurile de ordine au folosit gaze lacrimogene și forța.

10 000 de oameni au mărșăluit sâmbătă în București, cerând unirea Republicii Moldova cu România. Delegații ale protestatarilor au fost primite duminică de către conducerile PSD, ALDE, PMP, USR, ANR și PRU. Unioniștii au primit asigurări că doleanțele lor sunt împărtășite de către partidele politice și vor fi implementate conform unui program.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020