Cea mai înaltă sculptură în munte din Europa, chipul lui Decebal, iluminată permanent noaptea

Scris de Loredana Ficiu. Posted in Romania


Basorelieful care reprezintă chipul regelui Decebal, amplasat pe versantul munţilor care străjuiesc zona Cazanele Dunării, va fi la iluminat permanent pe timpul nopţii, începând de vineri de la ora 21.00, potrivit Mediafax.
Chipul lui Decebal din stâncă, cea mai înaltă sculptură făcută în munte din Europa, care atrage zeci de mii de turişti, va fi iluminat în fiecare zi, la apusul soarelui.
Şi Podul Mraconia va fi iluminat în culorile tricolorului.
„Pe Drumul Naţional 57, pe Clisura Dunării, se va inaugura iluminatul arhitectural al celei mai mari sculpturi în piatră din Europa, Chipul lui Decebal.

Este vorba despre un proiect al Consiliului Judeţean Mehedinţi, în colaborare cu Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara şi Primăria Eşelniţa. Evenimentul cuprinde un moment artistic, care va fi urmat de un scurt foc de artificii. Vor participa ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, dar şi ministrul Turismului, Bogdan Trif, precum şi autorităţile locale şi judeţene. Totodată se va inaugura şi iluminatul podului de la Mraconia, aflat în imediata apropiere a Chipului lui Decebal, care va fi iluminat în culorile tricolorului. Ideea acestui proiect a pornit de la faptul că turiştii au solicitat conducerii Consiliului Judeţean şi au transmis acest aspect, că obiectivele respective ar trebui iluminate şi pe timp de noapte, pentru a putea fi admirate", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Proiectul a fost finanţat atât de Consiliul Judeţean Mehedinţi, în ceea ce priveşte Chipul lui Decebal, cu aproximativ 250.000 de lei, cât şi de CNAIR, prin DRDP Timişoara, în ceea ce priveşte podul.

Podul Mraconia situat în judeţul Mehedinţi, la kilometrul 20 al DN 57 şi chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal reprezintă o importantă atracţie turistică în zona Cazanelor Dunării.

https://www.descopera.ro/descopera-in-romania/18109741-chipul-lui-decebal-dunare-iluminat-permanent-noaptea

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024