UK Bookmakers

Gheorghe Firczak , candidatului minorităţii rutenilor pune accent pe turismul cultural

Scris de Simona Mihăescu. Posted in Rutenii


Deputatul Gheorghe Firczak este candidatul Uniunii Culturale a Rutenilor din România, iar obiectivele acestuia sunt monumentele istorice si protejarea limbii române.
Acesta se află în competiţia electorală pentru al patrulea mandat consecutiv.
Un obiectiv al său este valorificarea monumentelor istorice, în special, ansamblul de cetăţi dacice din Munţii Orăştiei.

Monumentele istorice pot aduce venituri la bugetul de stat prin dezvoltarea turismului cultural şi reprezintă un factor important în promovarea imaginii României, se arată în comunicatul transmis de Gheorghe Firczak.

Totodată, Gheorghe Firczak  militează pentru adoptarea rapidă a unei legi de protejare a limbii române folosite în spaţiul public.

"Dn păcate se folosesc zilnic foarte multe cuvinte stăine care au corespondent în limba română ceea ce nu este bine", afirmă Firczak.
O lege cu prevederi similare există în mai multe ţări europene: Franţa, Polonia, Ungaria, aminteşte acesta, în comunicatul de presă.

http://www.politicaromaneasca.ro/gheorghe_firczak_candidatului_minoritatii_rutenilor_pune_accent_pe_turismul_cultural-12361

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020