Apa de cocos, o băutură excelentă pentru sportivi

Scris de Enache. Posted in Sanatate


Apa de cocos este cunoscută ca băutura Mamei Natură pentru sportivi.

 Un om de ştiinţă de origine indiană a confirmat acum că băutura naturală îşi merită cu adevărat reputaţia.

„Apa de cocos este o băutură naturală care are tot ceea ce conţine o băutură medie pentru sportivi, ba chiar mai mult. Ea are de cinci ori mai mult potasiu decât Gatorade sau Powerade”, a declarat Chhandashri Bhattacharya, Ph.D, care a efectuat o nouă analiză ştiinţifică asupra apă de nucă de cocos.

 „Ori de câte ori ai crampe în muşchi, potasiul te va ajuta să scapi de ele. Este o băutură sănătoasă care reface elementele nutritive pe care corpul tău le-a pierdut în timpul unui antrenament moderat”, a mai declarat ea.

Echipa Bhattacharya a analiza apa de nucă de cocos, Gatorade şi Powerade şi a constatat că apa de nucă de cocos conţine până la 1500mg/l de potasiu, comparativ cu până la 300mg/l pentru Powerade şi Gatorade.

Apa cu cocos, cu toate acestea, are 400mg/l de sodiu, comparativ cu 600mg/l pentru celelate două băuturi. Ea are cantităţi comparabile de magneziu şi carbohidraţi cu celelalte băuturi.

Conţinutul scăzut de sodiu al apei de nucă de cocos o face să fie foarte bună pentru sportivii care fac efort fizic intens şi transpiră mult.

Transpiraţia îi face pe oameni să piardă mai mult sodiu decât potasiu şi chiar şi numai apa de nucă de cocos poate înlocui sodiul pierdut.

http://www.apropo.ro/life-style/apa-de-cocos-o-bautura-excelenta-pentru-sportivi-11592239?utm_source=newsletter&utm_medium=email_Apropo.ro&utm_term=articol&utm_campaign=Laura+Cosoi%2C+atat+de+sexy+ca+au+innebunit+fanii&utm_term=

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021