10 beneficii uimitoare ale mierii de albine. Bucura-te de calitatile ei extraordinare!

Scris de ELE. Posted in Sanatate


Folosita de milenii in ajutorul sanatatii si frumusetii, mierea este un adevarat remediu naturist cu nenumarate calitati nutritionale.
Fie ca-ti place sa o mananci la micul dejun, fie ca o folosesti pe post de indulcitor, mierea contine o serie de substante benefice pentru organism.
Iata 10 beneficii uimitoare ale mierii de albine:

1. Este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut

Mierea ne ajuta sa avem un tonus bun si ne incarca cu energie datorita faptului ca vitaminele si mineralele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism.

Cele mai importante substante minerale pe care le contine mierea sunt: potasiul, magneziul, fosforul si calciul.

Vitaminele prezente in miere sunt vitamina C, A, D si K si cele din complexul B insa atat vitaminele cat si mineralele variaza in functie de nectarul folosit de albine si in functie de resursele solului pe care cresc plantele respective.

Acizii organici pe care ii contine mierea sunt: gluconic, fosforic, formic, lactic, citric. Acestia au un rol esential in buna functionare a metabolismului nostru.

Enzimele ca amilaza, lipaza sau catalazele intervin in procesele chimice ale materiei vii din organism. In functie de speciile de plante si a nectarului colectat, mierea are diferite principii active.

2. Un puternic antibiotic natural

Mierea nefiltrata contine si o substanta extrem de puternic, propolis, denumita si penicilina din miere. Propolisul este o substanta cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice.

Mierea poate fi astfel folosita cu succes in tratarea infectiilor cu virusi, printre care si streptococul auriu si E.coli.


3. Stimuleaza digestia si metabolismul

Mierea nu irita mucoasa aparatului digestiv, influentand benefic flora intestinala. Ea favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism.

4. Ajuta la mentinerea echilibrului endocrin

Mierea contribuie la reglarea activitatii principalelor glande din corp producatoare de hormoni.

5. Cel mai sanatos indulcitor natural

Mierea este un indulcitor natural si sanatos, care nu are efectele nocive ale zaharului.

6. Trateaza ulcerul

Mierea neprocesata ajuta digestia si stimuleaza dezvoltarea de bacterii benefice. Contine probiotice, bifido bacterii si lactobacili care previn deranjamentele stomacale.

Consumul zilnic de miere neprocesata previne ulcerele gastrice, deoarece contine bacterii care lupta impotriva bacteriilor Helicobacter pilori care cauzeaza aceasta afectiune.

7. Proprietati antiinflamatorii

Proprietatile antiinflamatorii ale mierii sunt utile si in tratamentele cosmetice, calmand iritatiile pielii. Este utila in tratamentul psoriazisului, al eczemelor sau al dermatitelor seboreice ale scalpului.

8. Mentine sanatatea femeilor gravide si a sugarilor

http://www.ele.ro/dieta/alimentatie/10-beneficii-uimitoare-ale-mierii-de-albine-bucura-te-de-calitatile-ei-extraordinare-47346

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024