Rețeta împotriva durerilor provocate de reumatism, moștenită de la românul care a trăit 138 de ani

Scris de TL. Posted in Sanatate


În zona localității Firizu circulă una dintre cele mai interesante rețete de preparare a unui remediu naturist împotriva durerilor reumatismale. Oamenii spun că aceasta a fost moștenită de la Ilie Stamate, zis Mandău, cel mai vârstnic bărbat din România, care a murit în anul 1966, la vârsta de 138 de ani, scrie realitatea.net. Iar ingredientul de bază sunt florile mov de liliac.
Un localnic, Constantin Negoiță, a povestit pentru sursa citată că moș Mandău, om fără carte, dar înțelept, a folosit cele mai năstrușnice mâncăruri din ierburi comestibile și cele mai eficiente ,,medicamente” preparate din plantele situate în flora locului.

Rețeta:

Se culeg 100 g flori cu petalele deschise, se introduc într-o oală de pământ, iar peste ele se adaugă un litru de ulei de floarea soarelui, de preferință brut, adică nerafinat. Timp de două săptămâni se lasă la macerat într-un loc întunecos și cald, obținându-se astfel o alifie care se întrebuințează pentru masarea ușoară a părților dureroase.

Se spune că, datorită acesteia, Ilie Stamate nu s-a văitat niciodată la reumatism.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=41398:re%C8%9Beta-impotriva-durerilor-provocate-de-reumatism%2C-mo%C8%99tenita-de-la-romanul-care-a-trait-138-de-ani&Itemid=139

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021