"Tunetul din viţa de vie al lui Dumnezeu", o plantă folosită în medicina chineză, ar putea vindeca obezitatea

Scris de DN. Posted in Sanatate


Un extract din "tunetul din viţa de vie al lui Dumnezeu", o plantă folosită în medicina tradiţională chinezească, i-a ajutat pe şoarecii obezi să scadă în greutate.
Cercetătorii susţin că acest compus, numit Celastrol, reduce cu rapiditate consumul de alimente la 20%, ceea ce duce la o scădere în greutate de 45%.
Extractul ar putea fi folosit pe viitor pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a persoanelor care suferă de obezitate şi de complicaţii asociate cum ar fi bolile cardiace, steatoză hepatică sau diabet de tip doi.


”Dacă acest medicament va funcţiona şi la oameni ca la şoareci ar putea fi o metodă puternică de a trata obezitatea şi de a îmbunătăţi sănătatea multor pacienţi”, a explicat endocrinologul Umut Ozcan, unul dintre autorii studiului.

La doar o săptămână de la începerea tratamentului cu Celastrol, şoarecii obezi au redus consumul de alimente cu 80 la sută. La finele celei de-a treia săptămână, şoareci au pierdut aproape jumătate din greutatea corporală, aproape integral din reducerea rezervelor de grăsime.

Această ”cură” este mai eficientă chiar şi decât alternativa chirurgicală, operaţia de micşorare a stomacului.

Celastrolul a dus, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţind funcţiile hepatice şi metabolizarea glucozei. Împreună, aceste îmbunătăţiri se traduc printr-un risc mai scăzut de boli de inimă, ficat gras şi diabet.

http://www.descopera.ro/dnews/14317232-tunetul-din-vita-de-vie-al-lui-dumnezeu-o-planta-folosita-in-medicina-chineza-ar-putea-vindeca-obezitatea

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024