UK Bookmakers

Fără grijă, la plajă

Scris de TL. Posted in Sanatate


S-a dat startul concediilor și, cu siguranță, mulți vor poposi, și în acest an, în stațiunile de la mare, din țară sau peste hotare. Indiferent de locația aleasă, sfaturile medicilor privind protecția împotriva efectelor nedorite ale expunerii la soare nu trebuie uitate. Și chiar dacă ne dorim să ne întoarcem acasă cu un bronz perfect, sănătatea pielii trebuie să fie mai presus de modă. Așa că nu strică să acordăm atenția potrivită alegerii cremelor de protecție.

Modul în care alegi loţiunea de protecţie protecţie solară stabileşte dacă suntem protejați sau nu efectele nocive ale soarelui. Nu toată lumea e conştientă ca atunci când achiziţionează o astfel de loţiune investește nu într-o banală cremă, ci în protecția împotriva cancerului de piele. De aceea este important ca prețul să fie ultimul lucru care să ne preocupe. Asta nu înseamnă, însă, neapărat, că scump înseamnă eficient.

Iar când vine vorba despre eficient, primul aspect de care trebuie să ținem cont este locul de unde cumpărăm loțiunile de protecție. Poate că pe piață sunt și oferte tentante, dar bine ar fi să ne oprim doar la cele venite din partea magazinelor și a farmaciilor. Doar așa avem siguranța că produsul respectă normele specifice și ne asigură protecția de care avem nevoie. Este important să verificăm și data expirării. Și mare atenție la cremele aflate în termen de valabilitate, produse în anii anterior. Ar fi mai bine să le evitați, deoarece este evident că au trecut cel puțin printr-un sezon cald de păstrare în rafturi și depozite, cine știe în ce condiții.

Cum citim eticheta unei creme de protecție

Toate loțiunile de protecție solară au înscrise factorul de protecție (SPF). Acesta variază, de obicei, între 6 și 50. SPF se defineşte de fapt prin puterea pe care o are crema respectivă pentru combaterea ultravioletelor, reprezentând, de fapt, raportul dintre intensitatea necesară înroşirii unei zone a pielii pe care s-a aplicat cremă şi puterea înroşirii aceleiaşi zone, dar în lipsa cremei.

Pentru adulți, cremele recomandate sunt cele cu SPF cuprins între 15 și 30, în funcție de tipul de ten. Cu cât aveți o piele mai deschisă la culoare, cu atât trebuie să alegeți o cremă cu factor de protecție mai ridicat. Același tip de cremă trebuie aleasă și pentru primele zile de expunere.

Persoanele cu pigmentul foarte deschis trebuie neapărat să aibă, însă, în bagaje, și o cremă cu SFP 50, măcar pentru primele zile de plajă.

De obicei, marii producători de astfel de creme au și o gamă specială pentru copii, în cele mai multe cazuri cu factor de protecție de cel puțin 50. În ultimii ani, pe piață au apărut și loțiunile rezistente la apă, care asigură protecție și în timpul bălăcelilor.

Ingrediente

Eticheta produsului trebuie citită cu atenție, înainte de a decide dacă aceea este crema potrivită sau nu. În linii mari, trebuie să aveți în vedere alegerea loțiunilor pe al căror ambalaj apar mențiunile “cu spectru larg”, respective referitoare la protecția atât împotriva ultravioletelor , cât și a razelor ultravioletelor A. Cât despre ingrediente, sunt de evitat cremele care conțin parfumuri și parabeni.

Tot citind eticheta vă puteți da seama dacă produsul nu conține, cumva, vreun ingredient care poate declanșa alergii. N-ați vrea ca o cremă de protecție să vă strice tot concediul. Pentru persoanele foarte sensibile, există și creme special realizate, astfel încât alergiile să nu fie o problemă.

Pe de altă parte, din compoziția loțiunii nu ar trebui să lipsească oxidului de zinc și dioxidul de titan. Sunt două substanțe care nu pătrund în piele, ci rămân la suprafață și o protejează.

Efect combinat

Nicio cremă nu se va dovedi eficientă, însă, pentru cei care nu respectă și câteva reguli elementare când vine vorba despre expunerea la soare. În primul rând, nu faceți economie când vine vorba despre protecția pielii. Asigurați-vă că folosiți destulă loțiune cât să se formeze o peliculă. Doar așa crema va avea eficiență maximă.

De asemenea, folosirea cremelor de protecție nu înseamnă că putem sta la soare la nesfârșit. Orele cuprinse în intervalul 12.00 – 16.00 sunt de evitat. Ideal este să mergeți la plajă dis de dimineață, iar după ora 11.00 să vă retrageți la umbră.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=41797:fara-grija%2C-la-plaja

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020