UK Bookmakers

Care sunt plantele medicinale interzise in sarcina

Scris de LB. Posted in Sanatate


Multe din plantele benefice pentru sănătate sunt interzise în sarcină sau trebuie consumate cu foarte multă atenție și zgârcenie în această perioadă.

De exemplu, salcia, indicată împotriva răcelilor, este printre plantele total interzise în sarcină pentru că poate avea efecte avortive. În schimb, medicul recomandă ghimbirul (nu mai mult de un gram pe zi) și echinaceea. Mai poți încerca să alungi microbii cu lămâie sau cu puțin usturoi.

 

Brânca-ursului și crețișoara, prieteni și dușmani

Tincturile de brânca-ursului și de crețișoară pot fi de ajutor femeilor care vor să aibă copii, dar care au pierdut sarcini în trecut. Au efectul de a întări pereții uterini. Este important ca femeia să ia aceste tincturi numai înainte de sarcină. După aceea, sunt contraindicate, putând duce la avort spontan sau la malformaţii ale fătului.

Menta constipă

Ar fi bine să nu consumi ceai de mentă în sarcină, pentru că te poate constipa. Unii specialiști sunt de părere că ar fi bine să o eviți doar în primul trimestru. Totuși, în cazul grețurilor o poți folosi pentru perioade scurte, de maxim trei zile și în cantități mici. Ghimbirul mai poate fi administrat în acest scop, asociat cu mușețelul. Ai putea apela și la presopunctură, care este de ajutor și nu are astfel de contraindicații.

Crușinul crește riscul de avort

Crușinul, cimbrul, lemnul dulce favorizează contracțiile și cresc riscul de avort. Pelinul duce la venirea menstruației și poate avea efecte avortive, dând hemoragii puternice, foarte riscante pentru femeie. De asemenea, sunt interzise salvia, sunătoarea, călțunașii, cătușnica, isopul și socul. Oricum, sfatul medicului este să consulți un specialist înainte a începe un tratament fitoterapeutic în perioada sarcinii.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/care-sunt-plantele-medicinale-interzise-in-sarcina-540782.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020