UK Bookmakers

6 boli grave cu care poti pleca de la piscina. Afla cum poti sa te feresti de bacterii!

Scris de ELE. Posted in Sanatate


In zilele caniculare tot ce ne dorim este sa ne racorim intr-o piscina. Insa desi nu ne place sa ne gandim la asta, atunci cand ne relaxam balacindu-ne, pericolele pentru sanatate ne pandesc la orice pas.
Exista o serie de boli pe care le poti lua de la piscina, fie pe calea aerului sau prin contact direct cu apa. Acest lucru se intampla deoarece substantele folosite pentru igienizarea bazinelor publice nu sunt intotdeauna eficiente in distrugerea agentilor patogeni.

Daca vrei sa te feresti de boli, alege un bazin unde dusul inaintea inotului este obligatoriu, tine-ti gura bine inchisa atunci cand intri in apa, foloseste sapunuri antibacteriene dupa inot si poarta slapi pe uscat.

Iata cateva boli pe care le poti lua de la piscina:

1. E.coli

E.coli este o bacterie contactata frecvent din apa piscinei, prin inghitire. Ea provoaca diaree de diverse grade. Un anumit tip de E.coli produce o toxina care ataca membrana intestinelor, producand colita hemoragica. Infectiile tractului urinar pot fi produse tot de E.coli, gravitatea lor depinzand strict de natura bacteriei ajunse in organism.


2. Shigelloza (dizenteria bacilara)

Aceasta boala infectioasa de origine bacteriana se manifesta prin febra, greata, voma, crampe si diaree, reactii provocate de speciile bacteriene din familia Shigella. Boala se poate contacta prin inghitirea apei contaminate. Majoritatea pacientilor diagnosticati cu Shigelloza prezinta simptome in urma inotului in lacuri, piscine si bazine publice.

3. Leptospiroza

Leptospiroza se manifesta prin febra, frisoane, icter, eruptii cutanate si hemoragii la nivelul pielii si al mucoasei membranelor. Bacteria supravietuieste mult timp in apa, rezista in fata clorurilor si se poate contacta usor dintr-o piscina publica.

4. Giardia


5. Hepatita A

Hepatita A sau cea infectioasa este asociata, de regula, cu sistemele proaste de canalizare, iar sistemul de scurgere al apei din piscine poate deveni uneori problematic. Cauzele frecvente ale bolii implica ingerarea de apa si mancare contaminate, atingerea de manere murdare. Sansele de a te alege cu aceasta afectiune cresc considerabil cand piscina este foarte aglomerata.

6. Infectii gastrointestinale

Alti "vizitatori" nepoftiti in apa unui bazin de agrement sunt norovirusii, agenti patogenti care provoaca infectii gastrointestinale. Perioada de incubare este de aproximativ 2 zile inainte de debutul simptomelor, caracterizate prin voma severa, disconfort stomacal si diaree.

http://www.ele.ro/dieta/stiri-dieta/6-boli-grave-cu-care-poti-pleca-de-la-piscina-afla-cum-poti-sa-te-feresti-de-bacterii-49419

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020