UK Bookmakers

7 boli grave cauzate de stres si suparare!

Scris de ELE. Posted in Sanatate


Locul de munca, banii, sanatatea, relatiile de familie, lipsa somnului si alimentatia neadecvata sunt factori de stres, iar trei sferturi dintre adulti admit ca au experimentat un nivel de stres mediu in ultima luna. Este o statistica ingrijoratoare daca tinem cont de bolile pe care le poate genera stresul.

Oboseala si presiunea resimtita zi de zi la locul de munca se rasfrang asupra organismului in cel mai cumplit mod cu putinta. Iata ce pot provoca:1. Tulburari psihice

Stresul poate duce la depresie si anxietate, poate provoaca stari de nervozitate, atacuri de panica si chiar delir in cele mai grave cazuri. Din cauza stresului scade capacitatea de concentrare, intervine oboseala accentuata si dezinteresul fata de lumea inconjuratoare. Toate acestea pot duce la dependenta de medicamente sau de alcool.

2. Colesterol marit

Stresul actioneaza asupra metabolismului determinand scoaterea grasimilor din depozite pentru a le duce in muschi si a furniza energie. Practic, organismul incearca astfel sa scape de acest stres. De aici si reversul medaliei. Cand suntem stresati mancam mai mult, fumam mai mult, iar asta poate cauza un colesterol marit.


3. Ulcer

Stresul, supararea sau surmenajul declanseaza din ce in ce mai des boli gastrice. Ulcerul duodenal este una dintre ele. Apare aproape de doua ori mai frecvent la barbati decat la femei si se produce de obicei in jurul varstei de 25 pana la 45 de ani.
Litiaza biliara, crize biliare, crize de constipatie sau diaree sunt si ele efecte ale stresului crescut.

4. Crestere in greutate

Stresul creste nivelul de cortizol, care provoaca cresterea poftei de mancare. De aceea, multa lume care sufera de stres si surmenaj mananca noaptea. De aceea, e bine ca in situatiile tensionate sa folosesi aromoterapia, considerata printre altele si antistres.

5. Boli de inima


Bolile cardiovasculare sunt o consecinta aproape nelipsita a stresului. Dezechilibrul psihic si emotional influenteaza negativ activitatea inimii si a vaselor de sange. De aici apare si vasoconstrictia, o cantitate scazuta de oxigen spre tesuturi, batai tot mai puternice ale inimii, hipertensiune arteriala, angina, si, in final, infarct.

6. Diabet zaharat

Diabetul zaharat este favorizat de stresul prelungit. Valorile glicemiei trec in mod repetat de valoarea maxima normala si asta pentru ca organismul se mobilizeaza sa lupte, sa reactioneze la situatiile stresante. In cazul in care stresul persista o perioada mai indelungata, mecanismele de reglare ale organismului nu mai reactioneaza si se ajunge la diabet din cauza nivelului ridicat de glucoza in sange.

7. Alzheimer

Chiar daca probabil pare greu de crezut, o perioada foarte lunga de timp in care organismul sufera de stres cronic sau de depresie provoaca accelerarea distrugerii celulelor nervoase. De aici si pana la Alzheimer e doar un pas mic.

http://www.ele.ro/sanatate/stresul/7-boli-grave-cauzate-de-stres-si-suparare-51248

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020