UK Bookmakers

Stresul ne poate AFECTA mai mult decât credem. Ce probleme de sănătate sunt cauzate de această stare

Scris de DN. Posted in Sanatate


O echipă de cercetători, condusă de Jonathan Godbout, profesor de neuroştiinţe la Universitatea din Ohio, a analizat relaţia dintre expunerea prelungită la stres şi pierderile de memorie pe termen scurt la cobai
Oamenii de ştiinţă americani au obişnuit cobaii cu un labirint care avea o ieşire, apoi i-au expus la vizite repetate ale unui cobai mai mare şi agresiv. Cei care au fost nevoiţi să se confrunte cu intrusul în mod repetat au avut dificultăţi în a-şi aminti locaţia ieşirii, în timp ce cobaii care nu erau stresaţi au găsit-o cu uşurinţă, informează CSID.

Problema s-a rezolvat în 28 de zile, dar până atunci, cobaii au au prezentat semne de anxietate, ca simptom al comportamentului depresiv.
Incapacitatea de a-şi aminti a coincis cu schimbări măsurabile în creierului cobailor. Celulele sistemului imunitar au apărut în creierului cobailor stresaţi, indicând inflamaţia ca răspuns al sistemului imunitar la stres.
 
Mai mult, analiza hipocampusului a dezvăluit un deficit în dezvoltarea de neuroni noi la o perioadă de 10 - 28 de zile după ce perioada stresantă a luat sfârşit.
 
"Celulele sistemului imunitar provin de la măduvă, iar acestea pot migra către zone ale creierului asociate cu activitatea neuronală ca răspuns la stres", a explicat John Sheridan, director Institutul pentru Cercetare Medicală Comportamentală din Ohio.
 
Experienţa de a fi dominat în mod constant de un cobai alfa şi înfrângerea reprezintă un tipar familiar pentru persoanele care trăiesc cu stres cronic.
 
Oamenii de ştiinţă speră că o mai bună înţelegere a stresului şi a problemelor cognitve poate contribui la crearea unor strategii pentru cei care se confruntă cu anxietate, depresie şi probleme precum stresul post traumatic.

http://www.descopera.ro/stiinta/15096760-stresul-ne-poate-afecta-mai-mult-decat-credem-ce-probleme-de-sanatate-sunt-cauzate-de-aceasta-stare

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020