UK Bookmakers

Sociologul V. Mihăilescu: Regele Mihai este omul bun si bătrân al satului

Scris de ro.stiri.yahoo.com. Posted in Social


Sociologul Vintilă Mihăilescu a explicat cum este văzut regele Mihai de către români în prezent, pornind de la creionarea acestuia încă din anii '90.

„Poate putem să încercăm să creionăm cum e el văzut. Dacă pentru o parte a populaţiei, la începutul anilor 90, întruchipa figura unui posibil salvator,

pentru alţii era figura unui pericol, al unui risc.

Asta era imaginea care a continuat o vreme”, a explicat sociologul Vintilă Mihăilescu, în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24.

Acesta a arătat, în continuare, cum este văzut în prezent regele Mihai de români.

„Soluţia pentru România e monarhia şi în speţă regele Mihai ca posibilă soluţie, salvare pentru România, după care a intrat în viaţa firească a societăţii ca familie regală şi ca personaj carismatic. Cred că la ora actuală e un fel de imagine a înţeleptului satului. Omul bun şi bătrân şi la care te duci cu reverenţă, cu dragoste filială, cu respect. Dar cred că metafora cea mai bună e omul bun şi bătrân al satului, actualmente al ţării”, a afirmat sociologul.

Mircea Vasilescu, redactor şef "Dilema Veche", a întărit părerea colegului de platou, spunând că regele Mihai reprezintă un reper pentru românii din ziua de azi.

„Ne lipsesc marile repere, în cine să mai crezi, după cine să te mai iei. Cu siguranţă regele Mihai a devenit un astfel de reper pe măsură ce oamenii au aflat mai multe”, a spus acesta.

Peste o mie de persoane au participat, duminică, în Capitală, la un marş pentru restaurarea monarhiei, scandând "Maiestate noi te vrem la Palatul Cotroceni" şi "Monarhia salvează România".

Marșul a fost și o modalitate de a aminti de evenimentele din 8 noiembrie 1945, când mii de persoane strânse pentru a-l sărbători pe rege au fost vizate de violențe din partea autorităților comuniste. Zeci de persoane au murit, sute au fost arestate.

http://ro.stiri.yahoo.com/sociologul-v-mih%C4%83ilescu-regele-mihai-este-omul-bun-201942502.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 cristina haragus 13-11-2013 16:33
Traiasca Regele!
Citat
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019