Dorin Cioaba vrea o selectionata a rromilor, cu jucatori talentati “asa cum erau Lacatus sau Banel Nicolita”

Scris de Sima Horatiu. Posted in Social


Etnicii rromi din tara noastra ar putea avea in curand o reprezentativa de fotbal proprie, la initiativa autoproclamatului rege international al rromilor, Dorin Cioaba. Capul incoronat al celui mai numeros grup minoritar din Romania a organizat in acest scop un tur de preselectie prin mai multe orase, incepand cu Sibiu, acolo unde va avea loc un turneu cu un nume deja consacrat, si anume “Cupa Regelui”.

“In calitatea mea de nou presedinte al Organizatiei Internationale a Rromilor si de rege international am facut demersurile si la UEFA din care as vrea sa avem o astfel de recunoastere sa fim recunoscuti ca o natiune – fara teritoriu, bineinteles – si sa putem participa si noi in cadrul competitiilor sportive. Vreau sa recladesc aceasta echipa nationala. Avem o actiune prin care incepem o preselectie in data de 20-22 decembrie, la Sibiu, la Sala «Transilvania» va avea loc o competitie de fotbal in sala cu denumirea «Cupa Regelui» si aici sunt chemate atat echipe ale institutiilor, firmelor, dar si ale organizatiilor rromilor, pentru ca vreau sa mai vad jucatori. Voi incerca sa mai organizez astfel de preselectii in toata tara. In luna martie vom avea primul meci cu echipa reprezentativa a Bulgariei.Echipa aceasta va trebui sa devina la un moment dat o echipa de profesionisti. Voi lua legatura cu fotbalisti de etnie rroma din Romania, dar si din alte echipe nationale. Spre exemplu, in echipa statului Ungaria erau trei jucatori rromi care jucau foarte bine, asa cum era si la noi Lacatus sau Banel Nicolita“, a declarat Dorin Cioaba in exclusivitate lui Horatiu Sima, la „Ora de sport” de la Sport Total FM.

La meciul nostru de la Gyula s-au intonat 3 imnuri si au fost arborate 3 drapele!

Ideea regelui international al rromilor nu este insa una noua. Pe vremea cand coroana pe care o poarta apartinea tatalui sau, selectionata rroma a Romaniei a disputat o partida cu reprezentativa similara a Ungariei.“Acel proiect a fost unul dintre proiectele mele reusite, care imi starneste aminitiri placute, din timpul in care am fost in Ungaria, acolo unde a avut loc primul meci international jucat vreodata intre doua reprezentative ale rromilor. Am jucat fotbal cu echipa nationala a Ungariei si a fost pentru prima data in istoria fotbalului cand s-au intonat trei imnuri de stat, al Ungariei, Romaniei si al tiganilor. Acele zile petrecute in Gyula mi-aduc aminte de lucruri minunate pentru ca ma opreau oamenii pe strada cand ieseam cu echipa de fotbal, dadeam autografe si ne-am simtit sportivi de prima clasa.Una dintre probleme a fost fondurile, iar a doua a fost neimplicarea celorlalte federatii de fotbal din tarile europene”, a spus Dorin Cioaba.

Mircea Sandu a zis ca nu se implica in actiunea romilor

„As vrea sa incep cu federatia noastra. A luat tatal meu legatura cu Mircea Sandu si i-a spus ce s-a intamplat cu omologul sau din Ungaria, care iata a creat un departament special pentru rromi in cadrul Federatuiei ungare de fotbal si care promoveaza fotbalul in cadrul comunitatii, dar noi nu am putut gasi niciun fel de sprijin nici macar la nivelul de a ne oferi echipamente sau sa ne lase sa jucam pe terenurile FRF pentru ca au zis ca ei nu se implica”, a povestit Dorin Cioaba.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020