UK Bookmakers

Angajații Gărzii de Mediu și-au făcut cunoscute nemulțumirile legate de salarii în cadrul Comisiei de Dialog Social

Scris de IP. Posted in Social


La sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș a avut loc luni, 15 mai, ședința Comisiei de Dialog Social, care a avut pe ordinea de zi “Prezentarea problemelor angajaților din cadrul Gărzii de Mediu Maramureș”. La întâlnire au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean Maramureș, ai serviciilor publice deconcentrate, ai Confederațiilor patronale – filiale județene și ai Confederațiile sindicale – filiale județene. Ședința a fost condusă de subprefectul Gavriș Ardelean.
Nemulțumirile angajaților de la Garda de Mediu au fost prezentate de comisarul Marcela Mateaș, liderul Grupării sindicale Maramureș a Sindicatului Gărzii Naționale de Mediu. Aceasta a spus că greva generală declanșată în data de 10 mai a fost precedată de discuții purtate cu reprezentanții Ministerului Mediului și ai Comisariatului General al Gărzii de Mediu, precum și de toți pașii prevăzuți de lege în astfel de cazuri.

Ulterior, conducerea ministerului a avut o întâlnire cu conducerea Gărzii de Mediu și cu reprezentanții sindicatului, în urma căreia părțile s-au pus de acord în ceea ce privește anumite aspecte ale conflictului. În acest moment, greva este suspendată temporar până în data de 15 iunie, termen fixat pentru rezolvarea revendicărilor. Există în acest sens un acord semnat între Ministerul Mediului și reprezentanții sindicatului. În cazul în care nu se vor găsi soluțiile așteptate, sindicaliștii vor declanșa greva generală pe termen nelimitat.
Cea mai mare durere a sindicaliștilor o reprezintă salarizarea. Angajații își doresc salarii decente, cu atât mai mult cu cât ei au largi atribuții în ceea ce privește controlul și aplică sancțiuni foarte mari. “2.200 lei este salariul maxim în instituția noastră, nu este suficient pentru un trai decent”, a arătat Marcela Mateaș. Ea și colegii săi solicită salarii la nivelul Gărzii forestiere, unde angajații sunt mult mai bine retribuiți. Ioan Pătcaș, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Maramureș, a arătat că angajații instituției au toți studii superioare, sunt toți conducători auto, nu există șofer angajat, nu există asigurare Casco, și se execută serviciul de permanență fără ca angajații să fie plătiți în plus pentru acest lucru.
Subprefectul Gavriș Ardelean a spus: “Sunt solidar cu dumneavoastră în problemele cu care vă confruntați la nivel national. Există mai multe sectoare în care salariații sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare și de Legea salarizării unitare. Vom susține modificarea Legii în sensul propus de dvs și vom lua legătura cu reprezentanții Maramureșului în Parlamentul României. Sperăm să fim auziți.”

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018