Stejarii au jucat mini-rugby cu elevii baimareni

Scris de Mirela Basescu. Posted in Social


Aflati in cantonament la Baia Mare, jucatorii nationalei de rugby a Romaniei s-au intalnit astazi, in cadrul unei eveniment de promovare a rugbyului la nivel scolar, cu elevii din mai multe unitati de invatamant din Municipiul Baia Mare. Actiunea de legacy a fost facilita de Inspectoratul Scolar Judetean Maramures prin intermediul inspectorului scolar general prof. Ana Moldovan.
         Intalnirea a avut loc pe Arena Zimbrilor si a adunat peste 120 de copii, care timp de o ora au exersat pasa cu balonul sau au jucat rugby-tag cu Stejarii. S-a lucrat pe mai multe ateliere si grupe, cel mai apreciat moment de micutii scolari fiind ridicatul in tusa, una dintre cel mai spectaculoase faze fixe ale jocului de rugby. La final, copiii au luat autografe de la jucatori, s-au fotografiat cu ei si le-au promis ca vor veni sambata, 10 noiembrie, in tribunele Arenei Zimbrilor, pentru a-i incuraja in meciul important cu Portugalia.
“A fost amuzant, pentru mine a fost prima data cand am pus mana pe acest balon oval si a fost un pic ciudat la inceput pentru ca sare foarte ciudat. Mi-a placut cum ne-am jucat aici, am alergat foarte mult, jucatorii ne-au aratat niste jocuri de cum putem fi mai indemanatici. Cred ca rubgyul e un sport frumos si mi-ar placea sa joc la o echipa feminina”, a spus Stefania (10 ani)



“Ne bucuram ca am avut acest momente alaturi de copii, ne bucura faptul ca acesti micuti sunt doritori sa cunoasca acest sport, sa-l descopere. Sper ca pe viitor sa ii regasim in numar cat mai mare la echipele de juniori de aici si apoi la seniori, dorinta mea si a tuturor celor ce iubesc rugbyul este sa avem cat mai multe grupe la toate varstele. A fost si pentru noi o relaxare dupa o saptamana grea de antrenamente, acesti copii dandu-ne din energia, entuziamul si bucuria lor de a se juca”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.

 “Ne-am simtit foarte bine, abia asteptam sa vedem meciul sambata, stim ca va fi unul greu, dar noi vom fi in tribune ca sa ii incurajam pe Stejari. Am inceput sa joc rugby din acest an scolar, fac parte din echipa de rugby-tag a scolii, mergem la competitii, e un sport frumos. Astazi ce am facut la teren a fost interesant, am repetat niste scheme care au fost foarte tari si pe care le voi povesti si colegilor mei, care nu au putut sa ajunga astazi”, a declarat Tudor (11 ani)

Nationala de rugby a Romaniei va disputa pe 10 noiembrie 2018 un meci de baraj pentru mentinerea in Rugby Europe Championship 2019, in care va intalni Portugalia. Partida va avea loc la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, de la ora 14:00 si va fi transmisa in direct pe Telekom Sport.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024