UK Bookmakers

Denis Lazăr a fost „președinte al Consiliului Județean Maramureș pentru o zi”

Scris de CJMM. Posted in Social


În cadrul proiectului „Arta de a conduce” desfășurat de Prefectura Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Județean al Elevilor Maramureș și Asociația Elevilor Maramureș, în data de 2 aprilie 2019, cu ocazia „Zilei Prefectului”, Denis Lazăr, elev al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare a avut ocazia să descopere cum este să fii în pielea președintelului sau vicepreședintelului Consiliului Județean Maramureș, pentru o zi.
Denis Lazăr este elev în clasa a XI la colegiul băimărean a și a fost ales, recent, președinte al Asociației Elevilor Maramureș. În cursul zilei de marți, Denis a îmbrăcat haina de președinte al Consiliului Județean, primind întreaga atenție cuvenită acestei funcții,  din partea aparatului de specialitate al instituției. Tânărul ”președinte” a vizitat și s-a familiarizat cu toate direcțiile, serviciile, birourile și compartimentele Consiliului Județean Maramureș, dar a purtat discuții și cu șefii acestora în ceea ce privește modul de funcționare a instituției și circuitul documentelor. Întrebările sale au fost directe și sincere, reușind să motiveze și mai mult funcționarii publici în explicațiile acordate cu privire la proiectele pe care le derulează.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea s-a arătat încântat de modul în care se derulează proiectul ”Arta de a conduce”, dar și de interesul manifestat de Denis Lazăr față de proiectele pentru tineret promovate de instituția județeană. Totodată, cei doi președinți au purtat discuții serioase pe diverse teme administrative și politice.


“Denis este un tânăr implicat, care a dovedit curiozitate și aplecare spre activitatea Consiliului Județean Maramureș, dar și cu privire la atribuțiile președintelui. I-am oferit cu multă bucurie toate informațiile și chiar i-am propus să își exerseze abilitățile administrative, semnând câteva documente interne. Este nevoie de tineri ambițioși în administrație și îi încurajez pe toți să învețe despre modul de funcționare al administrației publice locale, iar apoi, în viitor, să vină să lucreze alături de noi” a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea.
„Am avut azi ocazia să observ și să fiu îndrumat de o echipă senzațională, în Consiliul Județean Maramureș. Am întâlnit oameni care și-au pus viața în slujba comunității și trebuie să apreciem acest lucru” a spus Denis Lazăr, tânărul președinte pentru o zi al CJ Maramureș.
Denis s-a arătat interesat și de activitatea vicepreședinților Consiliului Județean, primind toate informațiile necesare de la Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, reprezentanți ai executivului. Astfel, a aflat că funcția de vicepreședinte nu este una decorativă, cum ar putea să pară celor neavizați, ci fiecare vicepreședinte are atribuții clare pe domenii specifice, de care este obligat să se ocupe zilnic, în activitatea sa. Pe parcursul zilei petrecute în instituția județeană, tânărul ”președinte” a aflat că vicepreședinților le sunt delegate atribuții și atunci când președintele lipsește din localitate.
Pe lângă școală, Denis Lazăr este pasionat de planorism și a avut chiar câteva sugestii cu privire la modul în care, pe viitor, s-ar putea dezvolta acest sport în rândul tinerilor, dar a vorbit și despre sprijinul pe care ar putea să-l acorde instituțiile responsabile de acest domeniu.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020