UK Bookmakers

Președintele CJ Maramureș a fost prezent la aniversarea a "50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare

Scris de CJMM. Posted in Social


În cadrul evenimentului "50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare" organizat de Facultatea de Inginerie din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în intervalul 1 – 30 aprilie 2019 au loc numeroase manifestări cultural-științifice și activități educaționale. Această aniversare reprezintă un moment de bilanț al modului în care facultatea a contribuit la pregătirea resursei umane la nivelul județului și nu numai, a celor peste 40.000 de studenți care au acoperit locuri de muncă în economie, industrie, învățământ, cultură atât în Maramureș, cât și în județele limitrofe sau în țară și străinătate.
La ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, -la care a fost prezent și decanul Facultății de Inginerie din Cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, prof. univ. dr. ing. Nicolae Ungureanu-, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a propus plenului încheierea unui acord de parteneriat cu universitatea și acordarea sumei de 450.000 de lei, pentru organizarea multiplelor evenimente care au loc pe parcursul lunii aprilie dintre care amintim: vernisaj de pictură cu temă tehnică – lucrări ale studenților specializării Arte Plastice, ședința festivă ”50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare”,

„Zilele Carierei”- eveniment destinat studenților, absolvenților, societăților comerciale și instituțiilor de profil care sunt interesate să ofere oportunități de carieră, masă rotundă cu tema ”Îmbunătățirea programelor de studii universitare în vederea acoperirii necesităților mediului economic”, Conferință internațională ”The XII International Conference of the Carpathian Euro-Region Specialists in Industrial Systems – CEurSIS 2019”, Zilele Porților Deschise la Facultatea de Inginerie.

Gabriel Zetea a acordat diplome profesorilor care au pus bazele învățământului tehnic superior în Baia Mare

Marți, 9 aprilie 2019 a fost o zi importantă pentru Centrul Universitar Nord din Baia Mare, cu acțiuni care fac cinste mediului universitar. În prezența rectorului Universității Tehnice Cluj-Napoca, prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa și a prorectorului didactic, prof. univ. dr. ing. Daniela Lucia Manea a avut loc, la centrul de pe strada Victoriei 76, festivitatea de inaugurare a Bibliotecii Centrului Universitar Nord din Baia Mare, dar și sărbătorirea a 50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare, în Aula Magna de pe strada Dr. Victor Babeș 62A. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației județene și locale, dar și directori ai liceelor din Maramureș. Prorectorul Centrului Universitar Nord, prof.dr. Petrică Pop-Sitar a arătat că investiția în bibliotecă s-a ridicat la suma de aproximativ opt milioane de lei, din care suma de patru milioane de lei a reprezentat, de-a lungul anilor, investiția proprie a universității. Potrivit rectorului UTCN, biblioteca studențească din Baia Mare este mai frumoasă decât cea a studentilor din Cluj.
La ședința festivă de sărbătorire a 50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a transmis întreaga sa apreciere tuturor cadrelor universitare care au făcut posibilă continuitatea învățământului superior la nivelul județului și a dat asigurări că, și pe viitor, instituția județeană va fi un partener corect al Universității Tehnice din Cluj Napoca și a Centrului Universitar Nord din Baia Mare.
”Susținerea proiectelor instituțiilor de învățământ din Maramureș este prioritară pentru Consiliul Județean, educația fiind temelia dezvoltării unei societăți care să poată performa în orice domeniu. Facultatea de Inginerie din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca contribuie a creșterea notorietății județului nostru dar și la dezvoltarea socio-economică și culturală prin diferite acțiuni de perfecționare și de culturalizare de importanță majoră. Ceea ce se întâmplă aici, astăzi, este o manifestare care ne face tuturor cinste”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea. Președintele Consiliului Județean a oferit, la final, diplome de apreciere pentru întreaga activitate profesională și pregătirea generațiilor de specialiști din domeniul tehnic, profesorilor care au pus bazele învățământului superior în această specialitate, în Baia Mare.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020