Gabriel Zetea: ”Primarul orașului Borșa a obținut o finanțare de peste 20 de milioane de euro în domeniul turismului”

Scris de CJMM. Posted in Social


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la Gala Ambasadorilor, eveniment desfășurat în cadrul celei de-a V-a ediții a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” a mulțumit tuturor celor care au ales să fie alături de Consiliul Județean Maramureș la această sărbătoare frumoasă, atât prin prezență, cât și prin implicare, și a amintit buna colaborare care există între instituția județeană și administrațiile locale. Alături de șeful administrației județene, pe scenă a urcat și primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș, pentru a face un anunț extrem de important pentru comunitatea pe care o conduce și pentru Maramureș.
    ”Primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș se luptă de ceva vreme cu una dintre cele mai mari investiții în domeniul turismului, construcția telegondolei și a pârtiei de la Borșa, un proiect blocat și despre care multă vreme am crezut că nu va mai putea fi reluat niciodată. Însă, printr-o politică ingenioasă a Ministerului Turismului și un ajutor extrem de important oferit de secretarul de stat în Ministerul Turismului, borșeanul Bogdan Tomoiagă, acest proiect devine realitate. Știu că maramureșeanul nostru, Bogdan Tomoiagă a muncit din greu pentru ca noi să facem acum acest anunț, respectiv obținerea a peste 20 de milioane de euro pentru reconstrucția telegondolei și realizarea pârtiei olimpice.

În ceea ce-l privește pe primarul Ion Sorin Timiș, acesta se angajează ca, într-un an de zile, lucrările să fie și finalizate, mai ales că are din partea Ministerului Turismului, proaspăt adus din  București, avizul pentru această investiție, respectiv suma alocată de Guvernul României. Sperăm ca săptămâna viitoare să avem parte de vizita ministrului Turismului în județul Maramureș pentru semnarea contractului și demararea lucrărilor”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.  
    
    Ion Sorin Timiș (primar Borșa) : ”Pârtia olimpică din Borșa va fi singura de acest fel din România”

    Edilul din Borșa, Ion Sorin Timiș a precizat, la rândul său, că este o zi importantă pentru comunitatea pe care o conduce, Borșa primind o investiție extrem de importantă din partea Ministerului Turismului, o alocare de peste 20 de milioane de euro pentru construcția telegondolei și a unei pârtii olimpice, singura din țară de acest gen. Este vorba despre o telegondolă de 8 locuri și o pârtie de schi de talie olimpică, cu o lungime de 2.850 de metri, o capacitate de transport de 1800 de persoane pe oră, dotată cu instalație de zăpadă artificială, nocturnă atât pentru antrenamente, cât și pentru organizarea de concursuri nocturne. ”Acest lucru a fost posibil pentru că a muncit o echipă din cadrul Primăriei Borșa, timp de cinci ani de zile, dar și cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Avem speranța ca, din anul 2021, să se schize la Borșa pe cea mai frumoasă pârtie din țară”, a conchis primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024