UK Bookmakers

Bienala de Arhitectură Transilvania, la start: 19 evenimente în 15 zile, la Baia Mare, cu tematici pentru public specializat, dar și pentru întreaga familie

Scris de Anca Dinu. Posted in Social


Vernisajul Expoziției BATRA 2019, tururi ghidate, Ambulanța pentru Monumente, Căsuțe Dulci din turtă Dulce sau Impactul Microhidrocentralelor. Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele BATRA 2019 la Baia Mare.

În 12 noiembrie, de la ora 10.00, la sediul Ordinului Arhitecților - Filiala Nord-Vest,  va avea loc cursul Fotografia cu telefonul Mobil. Se spune că cel mai bun aparat de fotografiat este cel pe care îl ai la tine. Telefoanele mobile se potrivesc perfect descrierii, deoarece sunt întotdeauna cu noi, au un aparat foto și, datorită progresului noilor tehnologii în domeniul smartphone-urilor, camera foto face o treabă destul de bună. Imaginile minunate sunt acum la îndemână, oriunde te duci. Fotografia cu telefonul are, desigur, limitări, dar toate micile neajunsuri pot fi depășite, iar rezultatele, fotografiile făcute cu telefonul, pot fi spectaculoase. Cursul își propune să îi ajute pe participanți să folosești smartphone-ul pentru a fotografia. Cursul va fi susținut de fotografi profesioniști din cadrul Ciorchin.

În 15 noiembrie, de la ora 17:30, la sediul OAR NV, în cadrul discuției Impactul microhidrocentralelor asupra mediului și comunității va fi abordat un subiect îndelung dezbătut. Autoritățile ne spun că microhidrocentralele sunt bune, pentru că ele creează locuri de muncă și rezolvă necesitățile locale în materie de electricitate. Însă care este impactul lor asupra mediului? Vom încerca să găsim toate avantajele și dezavantajele creării de microhidrocentrale pe râurile din România, într-o discuție cu lect. dr. Mihai Vasilescu, din cadrul Facultății de Fizică a Universității Babeș-Bolyai.Vineri, 15 noiembrie, de la ora 14.00, Palatul Administrativ, operă a renumitului arhitect Mircea Alifanti, își va deschide porțile pentru curioși. Turul clădirii va cuprinde atât exteriorul, cât și spațiile interioare, și va fi ghidat de arhitectul șef al județului, George Lazăr.

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 10.00, ne începem weekendul în familie la Baia Mare. Căsuțe Dulci este un atelier de făcut turtă dulce, adresat copiilor (indiferent de vârstă), gândit de arhitecți. Atelierul face parte din activitățile pentru copii și familie gândite de organizatori, cu scopul de a implica întreaga comunitate în procesul arhitectural - ce presupune, până la urmă, crearea unui viitor pentru întreaga familie. Cei mici vor avea ocazia să se conecteze cu acest domeniu, prin ”proiectarea” (pregătirea și frământarea aluatului), ”construcția” (modelajul în forme al aluatului), ”finisarea” (coacerea) și ”predarea” (produsele făcute vor putea fi păstrate/luate acasă/mâncate) unor case… din turtă dulce. Nu de alta, dar să știi să faci turtă dulce e o ”îndeletnicire” folositoare în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă.


Info BATRA 2019
A patra ediție a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2019, organizată de Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania, în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest, are loc în perioada 7-24 noiembrie. Scopul acestei ediții este reflectat de tema aleasă, ”Viitorul/Acum”, respectiv  dorința de a implica întreaga comunitate în planurile și deciziile arhitecților, urbaniștilor, peisagiștilor, autorităților, pornind de la premisa că numai așa viitorul poate reflecta ceea ce ne dorim cu toții.

PARTENERI OFICIALI: Cemacon, STADT, Iulius Mall, Hexagon
PARTENER: Daisler Print House
SPONSORI EVENIMENT: Lasselberger-Knauf, Geberit.
SPONSORI: Wienerberger, Fundermax, Hafele, Giorgio Graesan, Nowy Styl, EMS Floor, Recaș, Banca Transilvania

PARTENER LOCAL: Primăria Municipiului Baia Mare

PARTENERI INSTITUȚIONALI: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Casino - Centrul de Cultură Urbană, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca și Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură Oradea.

PARTENERI MEDIA: Arhitectura, Spațiul Construit, Igloo, Arhispec, Case și grădini, Hotel Invest, IBC Focus, ibuild, Instal News, Revista Atelierul, Modernism, Proidea, Zile și Nopți, EBS Radio, Radio Cluj, I like Cluj, Transilvania Reporter, ViaTV Cluj, Cluj Today, Făclia, Clujul de Buzunar, Cluj4Ever, Oradea în Direct, Muzica Instanțelor, Cluj Insider, UpNews, Transylvania Today, Add PR.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020