UK Bookmakers

Continuă amenintările pentru scolile românesti din regiunea transnistreană

Scris de rgnpress.ro. Posted in Sos Romania


Cresc presiunile asupra instituţiilor de învăţământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană! Elevii sunt speriați și intimidați, iar profesorii continuă să primească amenințări se arată într-un comunicat al Asociaţiei „Promo-Lex", transmite Romanian Global News.

Potrivit sursei, administraţia liceului „Lucian Blaga" din Tiraspol a fost contactată din nou, fiind ameninţată cu aplicarea sancţiunilor administrative pentru că nu

furnizează datele cu privire la angajații săi și salariile lor, scrie Jurnal.md.

„Elevii au fost intimidaţi şi speriaţi de miliţia locală prin modul în care au descins în instituția de învățământ în timpul orelor de clasă, agresând şi brutalizând una din profesoare", afirmă reprezentanții Promo-Lex.

Precizăm că săptămâna trecută, milițieni și securiști în civil din regiunea transnistreană au intrat cu forța în acest liceu.

Aceeaşi situaţie se repetă şi la liceul „Evrika" din orașul Rîbniţa. Luni, administraţia acestui liceu a fost somată să prezinte rapoartele statistice şi contabile ale instituţiei către administraţia separatistă, rapoarte care iarăși conțin date cu caracter personal.

Totodată, profesorii sunt obligaţi să-și ridice certificatul de atribuire a codului fiscal. Acest certificat nu a fost solicitat de către administraţiile instituţiilor de învăţământ cu predare în grafia latină şi le este impus forţat pentru a se obţine un anumit control asupra acestor şcoli.

Asociația „Promo-Lex" îndeamnă părţile implicate în procesul de reglementare paşnică a problemei transnistrene să ţină cont de importanţa asigurării accesului liber la educaţie în regiune, asigurarea securităţii copiilor şi administraţiilor instituţiilor de învăţământ subordonate autorităţilor constituţionale fiind o prioritate.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11640:continu-ameninrile-pentru-colile-romaneti-din-regiunea-transnistrean-&catid=47:politic&Itemid=78

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020