UK Bookmakers

Tara oferă Chisinăului 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie

Scris de rgnpress.ro. Posted in Sos Romania


„Guvernul de la București va acorda aproape 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educaţie din cel de-al doilea stat românesc, în baza unui parteneriat între cele două ministere de resort". Anunțul a fost făcut de premierul României, Victor Ponta, precizând că a discutat, miercuri, în acest sens cu prim-ministrul de la Chișinău, Iurie Leancă, se arată într-o informație a mediafax.ro, preluată de Romanian Global News.

Anunţul a fost făcut la ceremonia de premiere a elevilor şi profesorilor pregătitori pentru rezultatele obţinute în acest an la olimpiadele internaţionale.

„Vreau să profit de prezenţa dumneavoastră aici să dau un alt mesaj public pe care eu îl consider extrem de important: ştiu foarte bine - trăiesc, ca şi dumneavoastră, în România, am fost la şcoală în România, am copii la şcoli din România – că sunt foarte multe de făcut pentru ca sistemul de educaţie din România să se dezvolte în continuare. Asta nu mă face, însă, să uit că existe zone în care copiii români - şi mă refer la Republica Moldova, în special – au chiar mai mare nevoie de sprijin decât au copiii din România", a spus Ponta.

Preşedintele R.Moldova Nicolae Timofti a discutat miercuri, în cadrul unei întrevederi cu omologul său turc Abdullah Gul, despre extinderea relaţiilor de colaborare dintre cele două state, relatează joi cotidianul turc de limbă engleză Hürriyet Daily News.

Cei doi şefi de stat au discutat, de asemenea, despre necesitatea elaborării unei declaraţii comune privind stabilirea unui parteneriat strategic între Turcia şi R.Moldova.

"Am convenit să finalizăm discuţiile privind formarea unui parteneriat strategic", a declarat Gül în cadrul unei conferinţe de presă.

Volumul schimburilor comerciale bilaterale, evaluat în prezent la suma de 500 de milioane de dolari ar putea să fie dublat, în urma semnării Acordului de Liber Schimb, a declarat preşedintele Turciei.

Gul a salutat progresele înregistrate de Republica Moldova în calea spre integrarea europeană, informează Publika.md.

Timofti şi Gul au salutat semnarea Acordului privind eliminarea reciprocă a vizelor, document ratificat de Parlamentul Republicii Moldova şi care urmează să fie discutat de deputaţii turci.

De asemenea, Timofti a avut o întrevedere cu preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, Cemil Çiçek, dar şi cu premierul turc, Recep Tayyip Erdoğan.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11709:ara-ofer-chiinului-20-milioane-euro-pentru-dezvoltarea-sistemului-de-educaie&catid=48:economic--social&Itemid=76

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020