UK Bookmakers

Limba “moldovenească” se refugiază la separatistii transnistreni

Scris de RP. Posted in Sos Romania


Autorul așa zisului dicţionar moldo-român, Vasile Stati, elaborează concepția noului manual de „limbă moldovenească" la comanda pretinsului minister al educației din Transnistria, transmite www.unimedia.info, preluat de Romanian Global News.

Cercetările pe acest subiect sunt efectuate la laboratorului științific „Facla", care funcționează în cadrul Facultății de Filologie a Universității de Stat din Transnistria.

Comanditarul cercetării în cauză

este pretinsului minister al educației din Transnistria. Cercetătorii de la „Facla", conform planului, trebuie să termine proiectul în anul viitor.

„Manualul limbii moldovenești trebuie să fie clar, exact și în același timp concis. În primul rând, studiul nostru are drept scop protejarea istoriei Moldovei, limbii moldovenești, etnologiei moldovenești. Este dificil să realizăm aceste obiective, deoarece în Moldova vecină a fost lansată o campanie împotriva limbii moldovenești", a spus Vasile Stati în cadrul unei ședințe de totalizare a activităților laboratorului științific „Facla" pe anul 2013.

Mai mulți psihiatri i-au recomandat lui Vasile Stati să facă de urgență investigații psihiatrice și să caute de urgență un ospiciu pentru tratament. Se pare că l-a găsit la Tiraspol.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12020:limba-moldoveneasc-se-refugiaz-la-separatistii-transnistreni&catid=47:politic&Itemid=78

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020