UK Bookmakers

Cu nesimțire, ambasadorul rus de la Chișinău amenință direct cu destabilizarea celui de-al doilea stat românesc

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin, a declarat, în cadrul unei întrevederi cu başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, şi cu reprezentanţi ai Adunării Populare, că ţara sa se va implica în situaţia din regiune, scrie Vocea Basarabiei, preluat de Romanian Global News.
"Voi aduce la cunoştinţa Moscovei situația din regiune şi voi discuta cu ambasadorii altor ţări în Moldova despre respectarea statutului amânat al autonomiei găgăuze", a declarat Muhametşin.
Reamintim, în context, că speakerul Adunării Populare de la Comrat, Dmitri Constantinov, a declarat presei ruse că Găgăuzia nu va merge împreună cu Republica Modlova în Uniunea Europeană.

"Referendumul a arătat că peste 90 la sută din populaţia regiunii optează pentru integrarea în Uniunea Vamală. Asta înseamnă că găgăuzii nu vor merge împreună cu Moldova în Uniunea Europeană", a declarat Constantinov.

Totodată, o delegaţie a Adunării Populare de la Comrat, în frunte cu speakerul acesteia, Dmitri Constantinov, a avut o întrevedere şi cu şeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Jennifer Brush. Aleşii găguzi au aberat solicitand oficialului european să facă presiuni asupra autorităţilor de la Chişinău pentru ca acestea să respecte Legea privind statutul special al Găgăuziei.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12214:cu-nesimire-ambasadorul-rus-de-la-chiinu-amenin-direct-cu-destabilizarea-celui-de-al-doilea-stat-romanesc&catid=47:politic&Itemid=78

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020