UK Bookmakers

ÎN TIMP CE TOLEREAZĂ ANTISEMITISMUL MAGHIAR, Institutul “Elie Wiesel” împiedică cinstirea luptătorilor rezistenţei anticomuniste

Scris de Dan TANASA. Posted in Sos Romania


Potrivit unui comunicat de presă publicat de Revista ROST, în data de 18 iunie a.c. în incinta Liceului “Dragoş Vodă” din Sighet a avut loc dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative dedicate grupului de elevi organizaţi în Frăţia de Cruce a liceului (detalii aici).
Din păcate, după doar câteva zile, placa a fost dată jos la presiunea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel”. Același institut care permite de ani de zile promovarea în instituțiile publice a cultului personalității scriitorului fascist Nyiro Jozsef, binecunoscut pentru acțiunile sale antisemite și antiromânești, și a scriitorului Wass Albert, condamnat definitiv pentru crime de război, binecunoscut și el pentru acțiunile sale antisemite și antiromânești.

Nu cunosc motivele pentru care Institutul Național pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel” lucrează cu dublă măsură: pe de o parte tolerează cultul personalității unor antisemiți maghiari (în cazul lui Nyiro Institutul “Elie Wiesel” nu se opune pe motiv că nu a fost condamnat, detalii aici) dar reacționează violent și total fals în cazul unor er

oi români a căror singură vină a fost aceea că s-au opus comunismului și au avut de suferit enorm pentru asta.

Redau mai jos comunicatul de presă al Asociaţiei Urmaşilor Luptătorilor Anticomunişti (AULA) prin care membrii asociației au adus la cunoștința publicului cele întâmplate:

”Un capitol important al rezistenţei anticomuniste din Maramureş l-a constituit grupul de elevi organizaţi în Frăţia de Cruce a liceului “Dragoş Vodă” din Sighet, numit mai târziu “lotul Vişovan”, după numele profesorului Aurel Vişovan, liderul grupului. Atitudinea lor dârză, de apărare a valorilor creştine şi naţionale, au plătit-o cu ani grei de închisoare la Sighet, Cluj, Târgşor, Canal, Gherla, Jilava etc.

Ca o firească recunoaştere a jertfei lor din partea tinerei generaţii, la iniţiativa Asociaţiei Urmaşilor Luptătorilor Anticomunişti (AULA), a avut loc miercuri, 18 iunie a.c., dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative în incinta liceului, în prezenţa supravieţuitorilor, a familiilor acestora, a conducerii liceului şi a altor maramureşeni iubitori de istorie. Inscripţia de pe placă are următorul conţinut: “În această sală, care servea drept laborator de chimie, au avut loc în perioada 1946-1948 întrunirile grupului de rezistenţă anticomunistă condus de profesorul Aurel Vişovan”.

Din păcate, la numai câteva zile distanţă, placa a fost demontată, ca urmare a presiunilor exercitate de către Institutul “Elie Wiesel”, al cărui director Alexandru Florian a considerat că aşa ceva este inadmisibil “în oraşul lui Elie Wiesel “.

http://www.dantanasa.ro/2014/07/02/revoltator-in-timp-ce-tolereaza-antisemitismul-maghiar-institutul-elie-wiesel-impiedica-cinstirea-luptatorilor-rezistentei-anticomuniste/

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020