Tokes: Nu sunt optimist în privinţa autonomiei pentru maghiari

Scris de CN. Posted in Sos Romania


Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, sâmbătă, la Universitatea de vară "Tusvanyos", că nu este optimist în privinţa obţinerii autonomiei pentru maghiarii din România, susţinând că a constatat "oripilat" diasporizarea comunităţii maghiare şi subliniind că "acum a sosit momentul autonomiei", potrivit Mediafax.
"Deocamdată nu avem niciun motiv de optimism în această direcţie. Învăţământul în limba maghiară din Sibiu este pe dispărute, constatăm, oripilaţi, că se diasporizează comunitatea maghiară,

vedem tragicomedia UDMR din Parlamentul României, 1,2-1,3 milioane de maghiari sunt aici şi încă nu am vorbit despre colonizarea continuă a secuimii şi destinul tragic al autonomiei", a afirmat Laszlo Tokes, la Universitatea de vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad.
În opinia acestuia, a sosit momentul ca toată comunitatea maghiară şi reprezentanţii acesteia să lupte pentru obţinerea autonomiei teritoriale a secuimii şi a Partiumului, Tokes afirmând că doar independenţa naţională "totală" poate aduce "înălţare pentru maghiarime".

http://www.curierulnational.ro/Politic/2014-07-28/Tokes:+Nu+sunt+optimist+in+privinta+autonomiei+pentru+maghiari

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020