UK Bookmakers

Germania își bate joc de jertfa tinerilor din aprilie 2009 de la Chișinău și face jocurile Moscovei și ale lui Voronin. Vrea Berlinul un nou aprilie 2009 la Chișinău? De ce Bucureștiul acceptă?

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Planul pro-rusesc și anti-românesc al Germaniei la Chișinău continuă în pofida semnalelor trase de societatea civilă, dar în special de tânăra generație care respinge ferm intrarea partidului lui Vladimir Voronin în coaliția de guvernare, transmite Romanian Global News.

Uitând de crimele lui Vladimir Voronin din aprilie 2009, ambasadorul german la Chișinău, Ulrike Knotz, s-a văzut cu liderul comunist şi a discutat despre situaţia post-electorală și despre participarea la guvernare declarând că „PCRM este o formaţiune puternică şi cu autoritate în Republica Moldova, care a acumulat un număr considerabil de voturi ale cetăţenilor şi este important ca partidul să examineze orice posibilităţi de a-şi realiza programul".

 

La asemenea declarații nu este deloc surprinzătoare suspiciunea unor diplomați americani legată de strânsele (și discretele) legături pe care Ulrike Knotz le-a avut atunci când se afla la post la Bratislava, cu un diplomat rus, agent al SVR, aflat la rândul său la post în capitala Slovaciei.

În același timp Berlinul convoacă, pentru a-i transmite ordine mai precise, pe Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, care pe 17-18 decembrie 2014 se va afla în "vizită de lucru" la Berlin. Ce coincidență, tocmai în timpul negocierilor pentru formarea unei noi coaliții de guvernare.

Fără îndoială toți interlocutorii săi de la Frank-Walter Steinmeier la președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri externe Norbert Roettgen sau președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene Günther Krichbaum ca și consilierul Cancelarului Federal pe probleme politice și de securitate, Christoph Heusgen, vor avea un singur mesaj: impulsionarea relațiilor bilaterale, în special atragerea investițiilor germane în economia R. Moldova va avea loc dacă îi luați pe comuniștii lui Voronin la guvernare.

Adică șantaj. Și nu este pentru prima oară. Romanian Global News reamintește de cazul înaltului diplomat german Patricia Flor care îl șantaja în 2011 pe ambasadorul R. Moldova la Berlin cerând aplicarea Planului Kozac de federalizare a R. Moldova și cooptarea comuniștilor la guvernare.

Ei bine nu s-a schimbat nimic de atunci, iar determinarea Germaniei de a fi alături de Rusia în păstrarea influenței acesteia în R. Molvova și împiedicării reunirii cu România, a rămas aceiași.

Vrea Berlinul să provoace la Chișinău un nou aprilie 2009? Aducerea criminalilor din 2009 la guvernare nu face decât să provoace masele de tineri care au ieșit atunci în stradă și au fost bătuți la ordinele lui Voronin, să revină în stardă. În folosul cui vrea Germania acest lucru?

Care va fi reacția Bucureștiului în acest joc care are la mijloc soarta a trei milioane de români? Nu știm! Cu o butaforie de ambasador la Chișinău despre care aliați ai României spun că nu există și cu un presedinte ales care nu știm încă de ce parte va fi : A Țării Mamă, Germania, sau a Țării de cetățenie, România, singura speranță rămâne un ministru de externe patriot care să gestioneze cu inteligență, dar și cu curaj interesele românești de dincolo de Prut.

Cele trei partide pro-europene, care negociază formarea noii alianţe de guvernare (PLDM, PDM şi PL), au opinii diferite în privinţa colaborării cu PCRM. PL este categoric împotrivă, PLDM este reticent, iar PDM ar accepta o anumită formulă de cooperare cu PCRM. Mai mult, PL suspectează PLDM şi PDM că ar urmări înlocuirea PL în viitoarea coaliţie cu PCRM sau, cel puţin, şantajarea liberalilor cu scopul de a-i determina să facă cedări, în detrimentul dezvoltării ţării, la negocierile pentru crearea (repartizarea funcţiilor) viitoarei alianţe de guvernare. Pentru a-şi determina partenerii de dialog să renunţe la stratageme perfide, liderul PL a cerut ca negocierile pentru formarea alianţei de guvernare să fie mediate de UE şi să se desfăşoare în prezenţa presei şi a reprezentanţilor organizaţiilor non-guvernamentale, scrie Deutsche Welle

Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a spus că Uniunea Europeană nu se va implica în negocierile pentru formarea unui nou guvern. El a spus că negocierile sunt „o problemă internă a moldovenilor", dar a precizat că „Uniunea Europeană le urmăreşte cu mare interes". Totuşi, oficialul european a menţionat că rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie au fost discutate la Bruxelles: "În rezultatul acestor discuţii, ne-am concentrat asupra a trei puncte ce trebuie îndeplinite: continuarea reformelor; o politică de responsabilitate, care să se implice toate etniile din Moldova; să determinăm priorităţile pentru rezolvarea diferendului transnistrean".

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=15885:germania-ii-bate-joc-de-jertfa-tinerilor-din-aprilie-2009-de-la-chiinu-i-face-jocurile-moscovei-i-ale-lui-voronin-vrea-berlinul-un-nou-aprilie-2009-la-chiinu-de-ce-bucuretiul-accept&catid=47:politic&Itemid=78

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020