Încă un liceu din Republica Moldova va fi adoptat de un membru al grupului parlamentar ,,Prietenii Unirii”

Scris de Iulia Modiga. Posted in Sos Romania


Deputatul liberal de Diaspora Ovidiu Raețchi a decis să ofere sprijin elevilor și cadrelor didactice ale Liceului ,,B. P. Hașdeu” din Bălți, cea mai mare localitate din nordul Republicii Moldova și prima care a votat Unirea cu România în 1918. Originar din această zonă, Raețchi va efectua în perioada 14-15 februarie o vizită la instituția de învățământ adoptată.
Grigore Crăciunescu a fost primul parlamentar din România care a adoptat un liceu din Republica Moldova, la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Deputatul a anunțat că a aderat la grupul din Legislativul de la București ,,Prietenii Unirii” și că în acest cadru va înfrăți liceul ,,Petru Ștefănucă” din Ialoveni cu un liceu din Iași. ,,Vom realiza proiecte comune, schimburi interdisciplinare, promovarea valorilor culturale, vom face schimb de vizite cu elevii celor două licee”, a declarat Crăciunescu. Deputatul a subliniat că s-a alăturat grupului ,,Prietenii Unirii” pentru a stabili și urma direcțiile de lucru în vederea atingerii obiectivului reunificării celor două state românești. ,,De asemenea, cred că vom afla ce putem face împreună sau fiecare în parte în acest sens, cum să reușim să ne cunoaștem mai bine, cum să facem să ne putem întâlni mai des și mai ales cum se pot cunoaște și împrieteni tinerii din România și Republica Moldova”, a adăugat Grigore Crăciunescu.
 
„Prietenii Unirii" își propun să susțină mișcarea unionistă pe cale legislativă, de lobby, de reprezentare politică, prin acțiuni de imagine și de intermediere a dialogului cu celelalte instituții în stat. Lansarea oficială a grupului va avea loc pe 10 februarie, în cadrul unei conferințe organizate în Parlamentul României. Inițiativa formării grupului aparține Platformei Unioniste Acțiunea 2012, cea mai semnificativă organizație care militează pentru reunirea celor două state românești.

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020