Lanț uman pentru eliminarea pașapoartelor

Scris de Iulia Modiga. Posted in Sos Romania


Un lanț uman va fi format din fața sediului Ministerului Afacerilor Externe al României până în fața Ambasadei Republicii Moldova pentru a solicita autorităților eliminarea pașapoartelor la trecerea frontierei peste Prut.
500 de persoane, inclusiv de la Chișinău, vor participa la manifestația stradală organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 în București, duminică, ora 14:00.
,,Există şi un aspect practic al problemei. La ora actuală, principalul partener comercial al Republicii Moldova este România, urmată de alte ţări din Uniunea Europeană.

Fără sprijinul Uniunii Europene în general şi al României în particular, Republica Moldova nu ar fi putut face faţă boicotului impus de Federaţia Rusă principalelor produse de export ale acestui stat: vinul şi fructele”, precizează Alexandru Surcel, copreședinte al Acțiunii 2012.
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a depus adrese pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate atât la Ministerul Afacerilor Externe al României, cât și la Ambasada Republicii Moldova de la București. În același sens, Tinerii Moldovei de la Chișinău au depus o adresă la Ministerul Afacerilor Externe şi al Integrării Europene al Republicii Moldova.
Cetățenii României pot călători doar cu cartea de identitate în 58 de țări sau teritorii, aspect care face aproape inutilă perfectarea pașaportului. În prezent, cei mai mulți dintre românii din dreapta Prutului solicită eliberarea pașaportului pentru a călători în Republica Moldova.

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020